Υπό τη σκιά του κορωνοϊού ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου

creta

Με το σύνθημα «Κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο», οι ταχυδρομικοί φορείς όλου του κόσμου γιορτάζουν εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου.

Το δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, που μετρά 192 χώρες-μέλη, με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομικά καταστήματα και με ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων ανταποκρίθηκε στην πανδημία σηκώνοντας το βάρος της διαφύλαξης της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως.

Το μήνυμα της UPU

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), Bishar A. Hussein, δήλωσε: «Χαιρετίζω τη γενναιότητα και την αφοσίωση των εκατομμυρίων ταχυδρομικών υπαλλήλων που συνέχισαν να εκτελούν το έργο τους εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής.

Κάνατε την ταχυδρομική βιομηχανία και τον κόσμο υπερήφανους- στέκομαι με δέος μπροστά στα πολλά επιτεύγματά σας.

Με διακοπές σε αεροπορικά δρομολόγια, κλείσιμο συνόρων, διάφορες δυσκολίες σε κέντρα διαλογής και αλλού, το ταχυδρομείο εξακολούθησε να διακινείται.

Εκεί όπου εμπόδια έφραξαν τον δρόμο, νέοι δρόμοι αναδύθηκαν. Τρένα και πλοία αντικατέστησαν τα επιβατικά αεροπλάνα ۠ οι ταχυδρομικοί φορείς σχεδίασαν νέους τρόπους εργασίας, νέους τρόπους επίδοσης. (…)

Παρά τις πάμπολλες προκλήσεις, στηρίξαμε από κοινού το συλλογικό καθήκον μας για την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας ζητώντας ταχυδρομική επίδοση σε όλους σε αυτόν τον πλανήτη, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου είναι η κατάλληλη ημέρα για να αποδώσουμε τιμή στις χώρες- μέλη μας, στους ταχυδρομικούς φορείς, στους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην επίδοση της αλληλογραφίας.

Από τις πρώτες στιγμές της λειτουργίας μας, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε πολέμους, φυσικές καταστροφές και λοιμούς. Πάντα τα καταφέρναμε.

Ωστόσο, το 2020 ήταν η χρονιά που η ταχυδρομική βιομηχανία έδειξε στον κόσμο την ανθεκτικότητα, την αποφασιστικότητα και τον ανεκτίμητο ρόλο της σε κάθε κοινωνία. Αποδείξαμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο».

Διαβάστε περισσότερα

(Visited 185 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS