Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό – Συνιστάται για το κοινό

masks-1A surgical mask and an N95 respirator. Officials in China are urging citizens to wear masks in public to stop the spread of the coronavirus. But can a mask really keep you from catching the virus?

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας και γαντιών προστασίας εντός των καταστημάτων των ΕΛΤΑ για το προσωπικό, ενώ συνιστάται για το κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, όπως γνωστοποιούν τα ΕΛΤΑ, έχει ήδη παραδοθεί στα 1300 σημεία του δικτύου το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

powered by Rubicon Project
Σε ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναφέρουν πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους και των πελατών τους, έχουν προχωρήσει, από τις 13 Φεβρουαρίου, στην ενσωμάτωση όλων των πρωτοκόλλων για τα μέτρα πρόληψης, την τήρηση κανόνων υγιεινής και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία:

Εφάρμοσε άμεσα την τηλεεργασία, σε όλες τις θέσεις που αυτό ήταν εφικτό.
Διέθεσε έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) προς το προσωπικό και τους συναλλασσόμενους.
Φρόντισε για τη διαρκή ενημέρωση προσωπικού και πελατών για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των αυτοπρόσωπων συναλλαγών.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο προς το προσωπικό όσο και προς το κοινό, για την πιστή εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, χάρη στην οποία επιτεύχθηκε μηδενικός δείκτης κρουσμάτων, στη διάρκεια της περιόδου αυτής.

Όπως επισημαίνεται ειδικότερα στην ίδια ανακοίνωση:

Διασφαλίσθηκε η αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου, έστω με κάποιες τοπικές προσαρμογές στο ωράριο και στη λειτουργία καταστημάτων και πρακτορείων των ΕΛΤΑ, προκειμένου να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί. Συγκεκριμένα, την περίοδο από 16 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, λειτούργησε κατά μέσο όρο τουλάχιστον το 95% των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
Καταβλήθηκαν περίπου 800.000 συντάξεις και επιδόματα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, συμβάλλοντας στην αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων.
Συνεχίστηκε απρόσκοπτα η διανομή της αλληλογραφίας τραπεζών, εταιριών τηλεφωνίας και άλλων μεγάλων πελατών.
Εξασφαλίσθηκε, υπό υπερβολικά αντίξοες συνθήκες, η ροή ταχυδρομικών αντικειμένων από και προς το εξωτερικό, ακόμα και σε περιπτώσεις χωρών για τις οποίες οι απευθείας αεροπορικές διασυνδέσεις είχαν διακοπεί.
Τα ΕΛΤΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τα φαινόμενα καθυστερήσεων, που προκλήθηκαν εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που διαμόρφωσαν οι ανάγκες διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διοίκηση και το προσωπικό εργάζονται για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία προκλήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, από την ογκώδη αύξηση του ταχυδρομικού αντικειμένου και την ενσωμάτωση των κανονισμών ασφαλούς λειτουργίας». Όπως επισημαίνεται, «οι συναλλαγές ήδη έχουν επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα».

naftemporiki

(Visited 310 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS