Τα ΕΛΤΑ, θέμα στη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Elta logo

Το μέλλον των ΕΛΤΑ τέθηκε ως ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Διαβάστε αναλυτικά.

 

  1. E. ΜΠΕΛΛΑ (ΒΡΑΔΥΝΗ): Κύριε Πρωθυπουργέ, εκτός από τη Δ.Ε.Η. που έχετε ανακοινώσει ένα σχέδιο διάσωσης, και τα ΕΛΤΑ είναι μία βόμβα που έχετε παραλάβει. Μέχρι το τέλος του 2019 θα εμφανίσουν ταμειακό έλλειμμα 100 εκατομμύρια. Ποιο είναι το σχέδιο διάσωσης που εξετάζετε, επομένως, γι’ αυτά; Είστε προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους;

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα ΕΛΤΑ είναι ακόμα μία βόμβα που μας κληροδοτήθηκε. Όπως γνωρίζετε, ζητήθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα τοποθετηθεί σύντομα καινούργια διοίκηση, η οποία θα αναλάβει, μαζί με το εποπτεύον Υπουργείο, την εκπόνηση ενός δραστικού σχεδίου εξυγίανσης των ΕΛΤΑ. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές για να μπορέσουμε κρατήσουμε και την καθολική υπηρεσία, η οποία είναι επιβεβλημένη κα από το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλ και να εξυγιάνουμε και να κάνουμε τα ΕΛΤΑ πιο ανταγωνιστικά στο κομμάτι των ταχυμεταφορών και των logistics, όπου μπορούν να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο. Και στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών για το 2019 υπάρχει -επειδή πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε- κονδύλι και πρόβλεψη για την έκτακτη στήριξη των ΕΛΤΑ. για να μην καταρρεύσουν τελείως.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS