ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΤΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

elta-

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

 

Καλή Χρονιά! Ευχόμαστε στον καθένα προσωπικά υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και χαμόγελα.

Για ακόμη μία φορά η διοίκηση με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών μας καθώς και το D3, με την κοινή συμφωνία και το βάρος να πέφτει για πολλοστή φορά στους συναδέλφους.

Αυτή είναι η επιβράβευση στους διανομείς που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με ζέστη, κρύο, βροχή, χιόνια, παγωνιές, με τεχνολογικό εξοπλισμό ακατάλληλο για την εργασία τους. Μοιράζουν Π-Π στα χωριά και τις πόλεις, τα γράμματα, τις συντάξεις, την «καλημέρα» τους στον κόσμο, στους παππούδες και τις γιαγιάδες που την έχουν τόσο ανάγκη στις δύσκολες μέρες που ζούμε λόγω του κορονοϊού. Τα καταφέρνουν όμως , παρά τις όποιες δυσκολίες, χάρη στο φιλότιμο και την αγάπη τους για το Ταχυδρομείο και τον συνάνθρωπο, επιτελώντας το κοινωνικό έργο της δουλειάς τους.

Αυτή είναι η επιβράβευση στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στις θυρίδες συναλλαγής, που ταλαιπωρούνται αφάνταστα, με τον παλιό εξοπλισμό που δουλεύει με ρυθμούς χελώνας, τα υλικά με το σταγονόμετρο – τα οποία τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν! Οι πελάτες να σχηματίζουν ουρές στα πεζοδρόμια από το πρωί λόγω covid με άσχημες καιρικές συνθήκες και να ταλαιπωρούνται. Με το φιλότιμο, την αγάπη και την υπέρμετρη προσπάθειά των συναδέλφων οι πελάτες να φεύγουν ικανοποιημένοι, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο τους.

Αυτή είναι η επιβράβευση στους οδηγούς, που με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά εκτελούν τα δρομολόγια με αυτοκίνητα ακατάλληλα και ταλαιπωρημένα με χιλιάδες χιλιόμετρα.

 

 

 

Κύριοι, μάλλον δεν πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα περιφερειακά γραφεία δέχονται σε καθημερινή βάση χιλιάδες αντικείμενα Π-Π, σε τέτοιο σημείο που ακόμα και η πρόσβαση στον χώρο να είναι πρακτικά αδύνατη! Οι διανομείς καλούνται καθημερινά να αφιερώνουν 3-4 ώρες για την εισαγωγή και αρίθμηση των δεμάτων στο γραφείο κι εσείς παρόλα αυτά επιμένετε να ζητάτε να εφαρμοστεί το D3!

Δυστυχώς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι για όλους εμάς που πονάμε και προσπαθούμε για αυτόν τον ιστορικό οργανισμό που λέγεται ΕΛ.ΤΑ, αποφάσισαν για άλλη μια φορά για εμάς χωρίς εμάς!

Τέλος, μεγάλη είναι και η ευθύνη της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ και των συνδικαλιστών που συμφώνησαν για όλα αυτά.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση για όλα αυτά που  ήρθαν και για όλα αυτά που προτίθεται να φέρουν, καθώς επίσης και την ΠΟΣΤ που δεν στάθηκε στο ύψος που αρμόζει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι, τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις, το βάρος των οποίων , για μία ακόμη φορά καλούμαστε όλοι εμείς να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι έχουν τεράστια ευθύνη και δεν είμαστε σίγουρα εμείς αυτοί!

Η επόμενη ημέρα για τον ΕΛ.ΤΑ μετά την πρωτοφανή χρηματοδότηση της Κυβέρνησης, θα μπορούσε να είναι ευοίωνη και καλύτερη για όλους, μόνο εάν η Διοίκηση είχε τη διάθεση να  σταθεί στο πλάι του παλαιότερου οργανισμού που για σχεδόν 200 χρόνια με την συνεχή και αγόγγυστη προσπάθεια των εργαζομένων του φθάνει μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας μας σχεδόν καθημερινά! Αυτό όμως δεν θα είναι πλέον δυνατόν!

 

 

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Καλούμε την ΠΟΣΤ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά να προχωρήσουμε ενωμένοι σε ότι χρειαστεί και είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που μας περιμένει (απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις κτιρίων).

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη βιωσιμότητα του οργανισμού, τη διασφάλιση των  θέσεων εργασίας και ένα μέλλον πολύ καλύτερο για όλους μας.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ                                                                         ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

 

(Visited 693 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS