Σημαντική στήριξη στα ΕΛΤΑ

dakweb2

Μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα των ΕΛΤΑ λύνει επιτέλους η Κυβέρνηση, με μια συνολική νομοθετική ρύθμιση που αγγίζει αρκετά από τα σημεία που και δημοσίως πρόσφατα είχαμε επισημάνει, με στόχο να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα της εταιρείας..

Μια ανάσα για τους ταχυδρομικούς αποτελεί η απόφαση χρηματοδότησης των ΕΛΤΑ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατομμύρια και 180 εκατομμύρια από τις καθολικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχουν δει τα ΕΛΤΑ εδώ και δεκαετίες.

Η υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας ήταν βασική πρόταση της παράταξής μας, πολύ πριν αρχίσει να συζητείται δημοσίως, γεγονός που αποτελεί μια δικαίωσης της προσπάθειάς μας καθώς όπως αναφέρεται σχετίζεται με τις νέες προσλήψεις προσωπικού  αορίστου χρόνου και εποχικού, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα μας.

Ξεχωριστή σημασία έχει η πρόβλεψη του Άρθρου 10 που αφορά στην χρηματοδότηση της Καθολικής Υπηρεσίας που λύνει εκκρεμότητες ετών, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο των παραλήψεων προηγούμενων κυβερνήσεων, διοικήσεων αλλά και συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Ενώ ταυτόχρονα γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις σε λειτουργικά ζητήματα συμβάσεων κλπ.

Η παράταξή μας χαιρετίζει αυτές τις εξελίξεις, παρά το ότι έχουμε διαφωνήσει στην οριζόντια μείωση των μισθών.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε σήμερα να αναγνωρίζουμε ότι με την συνολική αυτή παρέμβαση αντιμετωπίζονται ζητήματα που έμεναν σε εκκρεμότητα για χρόνια. Δίνεται πλέον ένα πλάνο επιβίωσης για τα ΕΛΤΑ καλύπτοντας σημαντικές αδυναμίες.

Πάγια θέση μας είναι να στηρίζουμε όλα όσα γίνονται προς όφελος των ΕΛΤΑ, με μοναδικό γνώμονα το όφελος των εργαζομένων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας  και της ανάπτυξης του ιστορικού οργανισμού μας.

Αυτό κάναμε πάντα. Αυτό κάνουμε και τώρα.

Το ΔΣ

(Visited 1.214 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS