Σε ποιες περιοχές «εξαφανίζονται» από Δευτέρα οι ταχυδρόμοι

ελτα1

Στο κέντρο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή Αμπελοκήπων, τον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο, το Καλαμάκι, το Περιστέρι, το Ίλιον,  την Πετρούπολη και τους Αγίους Αναργύρους οι πολίτες θα βλέπουν, από Δευτέρα, τους ταχυδρόμους με το κιάλι.

Το νέο σύστημα διανομής που εφαρμόζει μονομερώς και χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκινά πιλοτικά στις παραπάνω περιοχές.

Πρακτικά η απόφαση τετραπλασιάζει τους τομείς διανομής. Με το νέο «σύστημα» ένας ταχυδρόμος καλείται να διανύσει σε ημερήσια βάση έως 200 χιλιόμετρα μηχανοκίνητης διανομής ή να περπατήσει απόσταση 32 χιλιομέτρων σε καθημερινή βάση. Όπως γίνεται κατανοητό τέτοιες αποστάσεις είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα, της Διοίκησης. Ως αποτέλεσμα οι ταχυδρόμοι θα φτάσουν να περνούν μια φορά την εβδομάδα, κατά περίπτωση.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη μονομερή αυτή απόφαση. Αποτελεί μνημείο καταστροφικής προχειρότητας, καθώς ελήφθη χωρίς να έχει υπάρξει ένας ρεαλιστικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Με το νέο «σύστημα» οι διανομείς ακόμα και αν ξεκινούν χαράματα και τελειώνουν μεσάνυχτα δεν θα προλαβαίνουν να επιδώσουν τα αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα η Διοίκηση θα διαφημίζει ότι οι επιδόσεις γίνονται στην ώρα τους, αλλά αυτό θα είναι μόνο θεωρία. Στην πράξη θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και τη ταλαιπωρία των καταναλωτών θα μεγαλώσει.

Τέτοιο πλάνο διανομής δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα γεγονός που σφραγίζει την πρωτοβουλία της Διοίκησης με την παγκόσμια πατέντα ανεδαφικής προχειρότητας.

Όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου, «η ανικανότητα της Διοίκησης την καθιστά επικίνδυνη για τον Οργανισμό. Οι ενέργειες εντυπωσιασμού λειτουργούν διαλυτικά και απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ.

Το σχέδιο είναι καταδικασμένο να μείνει στα χαρτιά επειδή απλώς δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να υλοποιηθεί.

Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα της διανομής, όχι να πολλαπλασιασθούν, όπως κάνει τώρα.

Προειδοποιούμε ότι το Σωματείο δεν θα σταθεί με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην αυθαιρεσία της Διοίκησης η οποία επέλεξε να πετάξει στους εργαζόμενους την ευθύνη για την δική της αποτυχία στην επίτευξη των οικονομικών στόχων, στη δημιουργία νέων προϊόντων και στην επαναπροσέλκυση νέων μεγάλων πελατών, αφού ήδη έχουν χαθεί πολλοί μεγάλοι  πελάτες στερώντας από τα ΕΛΤΑ οξυγόνο ανάπτυξης».

Οι σχεδιασμοί της Διοίκησης καταλήγουν στο να υποστελεχώσουν σε τέτοιο βαθμό τα ΕΛΤΑ που θα είναι πρακτικά αδύνατο να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις καθολικές υπηρεσίας.

Το αρμόδιο Υπουργείο έχει την πολιτική ευθύνη για το χάος που επιφέρει η Διοίκηση με τους ερασιτεχνισμούς της μόνο και μόνο για να διασωθεί από τη δική της πολύμηνη αδράνεια στα μεγάλα ζητήματα του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι θα σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση να μην αποπειραθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της. Θα μας βρει μπροστά της.

Μπροστά σε κάθε απόπειρα εφαρμογής το Σωματείο θα είναι αγωνιστικά παρόν για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις πλευρές ότι η διάλυση της διανομής δεν θα περάσει όσο εύκολα την έχουν κάποιοι στο μυαλό τους.

(Visited 1.842 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS