Πρωτοβουλία για την υγειονομική θωράκιση των ταχυδρόμων

1αα

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη έστειλε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής Γιάννης Οικονόμου ζητώντας την ειδική πρόβλεψη για την υγειονομική θωράκιση των ταχυδρόμων, εν όψει του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της διαδικασίας εμβολιασμού για τον Covid-19.

Όπως τονίζεται στην επιστολή,, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομείο και κυρίως οι εργαζόμενοι στην Διανομή είμαστε στην κατηγορία των πλέον εκτεθειμένων εργαζομένων στον ιό. Η καθημερινή και διαρκής επαφή με το κοινό στη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μας, καθώς και οι συνθήκες στις Μονάδες Διανομής μας καθιστούν άκρως ευάλωτους στην πανδημία. Ήδη έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα μεταξύ συναδέλφων τα οποία έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον κλάδο.

Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας υπόψιν ότι αυτή την περίοδο γίνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της διαδικασίας εμβολιασμού, όταν έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας, ζητήθηκε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η έκθεση των εργαζομένων στη διανομή στους κινδύνους μόλυνσης και η ένταξη στην κατηγορία του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική ανακούφιση στην αγωνία των συναδέλφων οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και έρχονται σε επαφή με πολίτες από σπίτι σε σπίτι.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια σειράς κινήσεων και παρεμβάσεων του Σωματείου για την καλύτερη δυνατή προστασία των συναδέλφων στη διανομή εν μέσω της πανδημίας.

(Visited 541 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS