Ποιοι θέλουν να στερήσουν από τους ταχυδρόμους το εκλογικό τους δικαίωμα;

eltar

Τον Μάρτιο του 2020, το Δ.Σ. ΕΛΤΑ με απόφασή του, μείωσε και μάλιστα αναδρομικά την αποζημίωση απόλυσης από 30 σε 15 χιλιάδες ΕΥΡΩ.

Απόφαση που κατέκρινε όλο το φάσμα του Σ.Κ. καθότι περιόριζε για μια ακόμη φορά τα δικαιώματα του Ταχυδρομικού.

Τώρα, με την ευκαιρία της εθελουσίας, η Διοίκηση του ΕΛΤΑ –που σημειωτέον έχει να αντιμετωπίσει και εκατοντάδες αγωγές όσων «έφυγαν» με 15 χιλ. αποζημίωση, αποφάσισε για όσους συμπληρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στο 2021, να δώσει 15 επιπλέον χιλιάδες, αποκαθιστώντας την αδικία.

Όμως στο Δ.Σ. ΕΛΤΑ σθεναρά αντίθετο, βρήκε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων από το ΠΑΚ-ΕΛΤΑ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μάλιστα ψήφισε ΛΕΥΚΟ στην εθελουσία και το αιτιολόγησε στη βάση της αντίθεσης της Παράταξής του, με αυτή την επιπλέον αποζημίωση.

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταθέσει τροπολογία για ένταξη των διανομέων των Ταχυμεταφορών στα βαρέα και ανθυγιεινά κάτι που και εμείς θεωρούμε δίκαιο!

Με μόνη παρατήρησή μας ότι πέντε χρόνια στην Κυβέρνηση δεν τους έφτασαν για να το νομοθετήσουν! Η υποκρισία δεν έχει όρια ως φαίνεται.

Και δεν φτάνει αυτό.

Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι στέλνουν εξώδικα θέλοντας να σταματήσουν τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών στο Σωματείο, ενώ έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες που διασφαλίζουν την υγεία των συμμετεχόντων, με μεγάλη προσπάθεια, πάντα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και αντί να καταθέσουν οποιαδήποτε  θετική πρόταση αρκούνται στην στείρα άρνηση. Λένε «όχι σε όλα» από αντιπολιτευτικό μένος βάζοντας τις κομματικές τους προτεραιότητες πάνω από τις ανάγκες των συναδέλφων. Βάζοντας το ατομικό πάνω από το συλλογικό.

Είναι όμως εκτεθειμένοι από τα πεπραγμένα τους όταν ήλεγχαν το «σύστημα» αλλά και από τις σημερινές τους επιλογές. Βαριά εκτεθειμένοι στην συνείδηση όλων των εργαζομένων.

(Visited 832 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS