Κοπή πίτας 2020 του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν.Αττικής

DSC_6169

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Πολιτικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη η κοπή πίτας του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν.Αττικής και η εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων συναδέλφων.Αυτή η ετήσια γιορτή μας έχει γίνει πλέον θεσμός και η συμμετοχή σας αποδεικνύει ότι έχει γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός. Ένας θεσμός συνάντησης, συζήτησης και ανάδειξης όλων εκείνων που μας σημάδεψαν την περασμένη χρονιά στην οικογένεια των ΕΛΤΑ. Όλων εκείνων που προσδοκούμε γι αυτή που μόλις άρχισε.

Σημειώνεται ότι τη Διοίκηση εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Ταχυδρομικών Λειτουργιών κ. Δάνδολος Σάββας , επίσης παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ταχυδρομικών Λειτουργιών Αττικής, κ. Τζόκας Γεώργιος

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου,η τρέχουσα χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κρίσιμη και καθοριστική για τα ΕΛΤΑ. Για την πορεία του οργανισμού μας. Για τον τρόπο και τις συνθήκες δουλειάς μας. Για το κοινό μας μέλλον. Όχι μόνο στη Διανομή. Συνολικά στο ταχυδρομείο.

Και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου. Είναι μια πραγματικότητα.  Μια πραγματικότητα που εδράζεται σε όσα ήδη γνωρίζουμε και σε όσα καταλαβαίνουμε ότι σχεδιάζονται.

Τα ΕΛΤΑ πέρασαν μια δύσκολη περίοδο. Θα έλεγα μια χαμένη περίοδο, που όχι απλώς δεν πήγαν μπροστά, αλλά οπισθοδρόμησαν. Επλήγησαν βαθιά. Βρέθηκαν χωρίς σχέδιο. Χωρίς στρατηγική. Χωρίς προοπτική. Και ως αποτέλεσμα σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις που μας αφορούν όλους. Για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η προοπτική του δημόσιου ταχυδρομείου.

Και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Τα σημάδια δεν είναι θετικά.

Οι εργαζόμενοι καλούμαστε να σηκώσουμε πάλι το μεγάλο βάρος των επιπτώσεων από τις αποφάσεις που άλλοι λαμβάνουν εκ του ασφαλούς.

Γι αυτό και αν υπάρχει ένα μήνυμα σήμερα, είναι ότι οι όποιες αποφάσεις οφείλουν να λάβουν υπόψιν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς, τις θέσεις και τις απόψεις των εργαζομένων. Οφείλουν να αξιοποιήσουν την γνώση και την εμπειρία που έχουμε στη λειτουργία του ταχυδρομείου. Γνώση που κανένας σύμβουλος δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει.

Και είναι ενθαρρυντικό ότι ακούστηκαν, για παράδειγμα, οι ισχυρές επιφυλάξεις που πρόσφατα εκφράστηκαν προκειμένου να αποφευχθεί μια λανθασμένη απόφαση που θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των ΕΛΤΑ.

Πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι όλων προέχει το ταχυδρομείο. Χρειάζεται άμεσα να επιστρέψει το αίσθημα αξιοκρατίας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της διανομής, με σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Περιμένουμε λοιπόν συνεργασία. Με καλή και δημιουργική διάθεση. Με τον ρεαλισμό που μας χαρακτηρίζει. Για να πετύχουμε το καλύτερο για τα ΕΛΤΑ.

Γιατί τα ΕΛΤΑ είναι το σπίτι μας. Και γι αυτό το σπίτι έχουμε αγωνιστεί. Έχουμε δουλέψει επί χρόνια. Και δεν θα επιτρέψουμε να γκρεμιστεί.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές.

 

Φίλες και φίλοι,

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις χρειάζεται μια επίμονη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που είναι ταυτόχρονα αγώνας αντοχής και ταχύτητας.

Γι αυτό και σ αυτή μας τη συνάντηση θα θέλαμε να βραβεύσουμε εκ μέρους όλων των συναδέλφων τους ταχυδρομικούς που συμμετείχαν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έδειξαν το σθένος, τη δύναμη και το κουράγιο. Εκπροσώπησαν τα ΕΛΤΑ σε δύσκολες διαδρομές προσωπικής υπέρβασης. Γι αυτό και τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνουν καθώς δείχνουν σε όλο τον κόσμο τη δύναμη ψυχής και σώματος, την αποφασιστικότητα και την ισχυρή βούληση να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής, πετυχαίνοντας τον στόχο.

Τιμούμε:

Για τη συμμετοχή τους και τον τερματισμό στα 42 χιλιόμετρα

1) Ντούσκος Δημήτριος , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Αιγάλεω

2) Παπαγιοβάννης Χρήστος , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Ραφήνας

3) Μιχαλιτσιάνος Γεώργιος, που υπηρετεί στο κατάστημα Αεροδρομίου

4) Δρόσος Πέτρος, που υπηρετεί στο Ταχυδρομείο Σπάτων

5)Μπόκιας Δημοσθένης , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Νέας Σμύρνης

6) Κοντογιάννης Ευστάθιος, που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Καλλιθέας

7) Μακρής Ανδρέας, που υπηρετεί στο Ταχυδρομείο Γλυκών Νερών

8)Δημάκης Γεώργιος , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Καλλιθέας

 

Επίσης

Στα 10 χιλιόμετρα

1) Λύρος Ιωάννης , που υπηρετεί στη Κεντρική Μονάδα Διανομής Ιλίου

2) Τοτόλου Ελένη , που υπηρετεί στη Κεντρική Μονάδα Διανομής Περιστερίου

 

Στα 5 χιλιόμετρα

1) Παπανικολάου Γεώργιος , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Νέας Ιωνίας

2) Κουκούτση Μαρία, που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Αθήνας 13 (Κυψέλη)

3) Ρονιώτης Μιχάλης , που υπηρετεί στη Κεντρική Μονάδα Διανομής Αθήνας 10

4) Παπαχρήστου Αικατερίνη , που υπηρετεί στη Μονάδα Διανομής Νέας Σμύρνης

5) Θεοτοκάτου Ελένη , που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικοδομικών

Επίσης ο Ντούσκος Δημήτριος για τη συμμετοχή και το τερματισμό του στο Μαραθώνιο της Πολωνίας τον Απρίλιο του 2019, με χρόνο 3:28 ώρες.

Και τέλος τον Παπανικολάου Γεώργιο, για τη συμμετοχή του, και τον τερματισμό στα 5 χιλιόμετρα, του αγώνα, Κοσμάς ο Αιτωλός.

Επίσης τιμήθηκαν οι οικογένειες των συναδέλφων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που χάθηκαν πρόωρα από κοντά μας

Του Δήμου Χατζηδάκη που χάθηκε πρόωρα εν ενεργεία υπάλληλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛ.ΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής

Και του Βαγγέλη Καλύβα που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας συνταξιούχος ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν, μέλος του Σωματείου μας

Δύο εξαίρετοι συνάδελφοι. Δύο ενεργοί πολίτες. Δύο καλοί άνθρωποι που μας λείπουν. Δύο σημαντικές απουσίες από το Ταχυδρομείο.

Οι συνάδελφοί τους δεν τους ξεχνάμε και δεν θα τους ξεχάσουμε. Ως διαρκή ανάμνηση της συμβολής τους θέλαμε να δώσουμε από μια τιμητική πλακέτα στους οικείους τους, για να εκφράσουμε την αναγνώριση και την τιμή που τους αρμόζει.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κοιτάμε τη νέα χρονιά που έρχεται με προσδοκία αλλά και επίγνωση. Με αισιοδοξία, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Με τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας που χάνεται είναι σίγουρα ο αγώνας που δεν δίνεται.

Γι αυτό κι εμείς αυτόν τον αγώνα για το ταχυδρομείο θα τον δώσουμε, και θα τον δώσουμε μαζί τη νέα χρονιά

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ εδώ

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 21 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS