Κατάληψη στη ΜΔ Αγίας Παρασκευής

katalhpsi

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής στις 4 Aπριλίου 2019, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της υποστελέχωσης των επιμέρους Μονάδων Διανομής ΕΛΤΑ.

Είναι γεγονός ότι το Σωματείο μας πολλάκις  έχει επισημάνει στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ το ζήτημα της υποστελέχωσης και της αναγκαιότητας περί άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων που ανακύπτουν από τη λήξη της απασχόλησης των εργαζομένων με συμβάσεις εποχικού χαρακτήρα. Είναι αληθές ότι, τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει επιλέξει να στελεχώνει το ανθρώπινο δυναμικό της με εργαζόμενους, απασχολούμενους υπό καθεστώς ευέλικτων μορφών εργασίας. Στην πρακτική αυτή ρητώς έχουμε αντιταχθεί ως Σωματείο τονίζοντας τα προβλήματα  που προκύπτουν τόσο στην εσωτερική αναδιανομή των εργασιών όσο και στην διεκπεραίωση των εξωτερικών εργασιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαμαρτυρηθεί στη Διοίκηση για τα ως άνω, ζητώντας την άμεση και οριστική διευθέτηση τους. Περίτρανα όμως η Διοίκηση, επωφελούμενη την γενικευμένη εργασιακή επισφάλεια, κωφεύει, επιλέγοντας το εποχικό προσωπικό της με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας και αξιοπιστίας και αποφεύγοντας επιδεικτικά την νόμιμη οδό. Οι συνέπειες αυτού έγιναν αντιληπτές μόλις την προηγούμενη βδομάδα, όπου, ενώ οι συμβάσεις εργαζομένων στη Μονάδα Διανομής Αγίας Παρασκευής έληξαν, η Διοίκηση επέλεξε να μην τις ανανεώσει, όπως έπραττε μέχρι πρότινος. Αιτία αυτού, αποτέλεσε η προηγούμενη διεκδίκηση των μισθολογικών διαφορών τους εκ της τριετούς προϋπηρεσίας τους. Η Διοίκηση, «τιμωρώντας» ουσιαστικά τους εργαζομένους με τη μη ανανέωση των συμβάσεων τους, δημιούργησε ανεπανόρθωτο πρόβλημα στη Μονάδα Διανομής Αγίας Παρασκευής, αφού το λοιπό εναπομείναν τακτικό προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στο πλήθος των εκκρεμών εργασιών, αφήνοντας μεταξύ άλλων και ανεπίδοτα έγγραφα, γεγονός που προκαλεί τη αγανάκτηση των πολιτών.

Εμείς όχι μόνο αρνούμαστε αλλά και στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις διαδικασίες δηλώνοντας  ότι θα συγκρουστούμε με τις λογικές που οδηγούν στην απαξίωση του έργου των ΕΛΤΑ.

Για τους λόγους αυτούς  αποφασίζουμε και αιτούμαστε από τη Διοίκηση :

 

  • Την άμεση επάνδρωση των υποστελεχωμένων Μονάδων Διανομής και δη της Μονάδας Διανομής Αγίας Παρασκευής.

 

(Visited 548 times, 3 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS