Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε ληστείες σε ΕΛΤΑ

police

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία που πραγματοποιούσε ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 43 ετών, οι οποίοι πραγματοποιούσε ληστείες σε καταστήματα ΕΛΤΑ και σε εταιρίες, ενώ έκαναν και τρεις κλοπές αυτοκινήτων. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας σε εταιρεία, βρήκε τα ίχνη των μελών της συμμορίας, που εμπλέκονται τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις ληστειών (στα ΕΛΤΑ του Λαγκαδά τον Ιούνιο και σε εταιρία ψιλικών στο Ωραιόκαστρο).

Για τους δύο συλληφθέντες, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «ληστείας», «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Πλαστογραφίας», «Αντίστασης», παράβασης του Νόμου «Περί όπλων», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας», παράβασης Νομοθεσίας περί «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων» και παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν Καλάσνικοφ και πιστόλια κατά περίπτωση. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους την Τρίτη, όταν οι δύο προσέγγισαν εταιρεία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Νεοχωρούδα, προκειμένου να διαπράξουν ληστεία. Εκεί, ο 37χρονος αφαίρεσε με την απειλή πιστολιού εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια έβαλε δύο φορές εκφοβιστικά στον αέρα, ενώ ο 43χρονος έβαλε μία φορά προς την κατεύθυνση έτερου υπαλλήλου, χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν στην Σταυρούπολη, ενώ κατά την ακινητοποίησή τους προέβαλαν αντίσταση στις αρχές.

newsbeast.gr/

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS