Η αλήθεια για τις μειώσεις στους μισθούς μας

dakweb2

Δημιουργείται τεχνηέντως μια σύγχυση ως προς τον τρόπο που επιβλήθηκαν οι μισθολογικές μειώσεις στο προσωπικό των ΕΛΤΑ και επίσης ως προς τον ρόλο που έπαιξαν κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν υπάρχουν περιθώρια για ερμηνείες και παρερμηνείες. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Στο ΔΣ των ΕΛΤΑ της 23ης Νοεμβρίου 2020 καταγράφεται μια ομόφωνη απόφαση των μελών τόσο για τις μισθολογικές μειώσεις, όσο και για τις αλλαγές στη διανομή. Ομοφωνία σημαίνει ότι δεν καταψήφισαν ούτε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ δηλαδή οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΚ.

Η «Κοινή Συμφωνία» είναι σαφής και ως προς τις οριζόντιες μειώσεις 8% και ως προς το Επικαιροποιημένο Πλάνο Μετασχηματισμού της Εταιρείας που περιλαμβάνει τις αλλαγές στη διανομή.

Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι θολό και ασαφές ως προς το ποιοι έχουν ψηφίσει τι.

Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας καταγράφηκε ένα παράδοξο που όμως και πάλι δεν μπορεί να θολώσει την πραγματικότητα. Η σχετική εισήγηση ψηφίστηκε από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ΕΛΛΗΝ. Ταχυδρομικών, χωρίς εκπλήξεις.

Αρνητικά ψήφισε η ΔΑΚ ΕΛΤΑ, η ΔΑΚΕ Ανανεωτική και το ΠΑΚ, που όμως είχε ήδη δώσει το πράσινο φως στο ΔΣ των ΕΛΤΑ, η ουσιαστική ψηφοφορία ήταν εκεί καθώς στην Ομοσπονδία υπήρχε ήδη πλειοψηφία 24 ναι 11 όχι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από φτηνές δικαιολογίες. Η αλήθεια όμως είναι ξεκάθαρη. Είναι σαφές τι έπραξε ο καθένας μας. Όσο κι αν κάποιους του εξυπηρετεί το ότι «όλοι είναι ίδιοι» εσείς ξέρετε ότι αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Η ΔΑΚ ΕΛΤΑ είχε εξ αρχής ξεκάθαρες θέσεις και τις τήρησε με την εντιμότητα που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ήμασταν εξ αρχής δημόσια αντίθετοι στις νέες μειώσεις που έρχονται να προστεθούν σε συνέχεια της προηγούμενης μείωσης του 2017 13,8% μεικτά η οποία συνεχίζεται. Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι εκείνες τις μειώσεις όχι απλώς τις καταψηφίσαμε, αλλά έχουμε ασκήσει και ένδικα μέσα, μια διαδικασία που ακόμα αναμένουμε να ολοκληρωθεί.

Να επισημάναμε επίσης ότι οι νέες μειώσεις δεν ήταν κυβερνητικό προαπαιτούμενο για να δοθούν τα χρήματα στα ΕΛΤΑ αλλά μια εσωτερική διαδικασία, αν όχι μεθόδευση σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει ακριβά το τίμημα της αναποτελεσματικότητας των διοικήσεων. Αρκετά λοιπόν.

Αυτή ήταν η δική μας στάση. Σαφής και σταθερή. Γι αυτό και μπορούμε σήμερα να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας λέμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το κοινό μας καλό. Με ρεαλισμό, με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο και έχουμε απορρίψει εξ ολοκλήρου τον νέο – έκτρωμα για τη διανομή και θα ακολουθηθούν όλες εκείνες οι δράσεις για να το αποτρέψουμε στην εφαρμογή του στην πράξη. Όχι ως μια στιγμιαία αντίδραση εκτόνωσης, αλλά ως ένα μέρος της ολοκληρωμένης μας προσπάθειας να αποδείξουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο στην πράξη και παραβιάζει κατά πολύ το ωράριο εργασίας, τις ποιοτικές υπηρεσίες, την ταχύτητα εξυπηρέτησης του πολίτη και μηδενίζει τις καθολικές υπηρεσίες.

Επόμενο βήμα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ταχυδρόμων.

Συνεχίζουμε δυναμικά.

 

(Visited 1.902 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS