Επιστολή του Γιάννη Οικονόμου στον συγγραφέα κ. Νίκο Δήμου

Γιάννης Οικονόμου Κεντρικός Τομέας

Ο επιφανής συγγραφέας κ. Νίκος Δήμου έγραψε σήμερα ένα κείμενο στο blog του για την κατάσταση του ταχυδρομείου. Αισθάνθηκα την ανάγκη να του απαντήσω και να τον ευχαριστήσω που ανέδειξε το πρόβλημα, εξηγώντας του τη θέση των εργαζομένων και τη «δυστυχία του να είσαι Έλληνας…ταχυδρόμος»..

 

Επιστολή προς τον συγγραφέα κ. Νίκο Δήμου

 

Αξιότιμε κύριε Δήμου,

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την αναφορά που κάνατε στα ΕΛΤΑ σε πρόσφατο κείμενό σας.

Πολύ ορθά εντοπίζετε το πρόβλημα. Εμείς ως εργαζόμενοι το ζούμε εδώ και πολύ καιρό. Διαμαρτυρόμαστε. Έχουμε καταθέσει προτάσεις. Έχουμε επισημάνει βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Φτάσαμε να κάνουμε και απεργίες γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να ευαισθητοποιήσουμε τη Διοίκηση και την κοινή γνώμη ότι κάτι πρέπει να γίνει το ταχυδρομείο.

Δεν μπορεί να μείνει η Ελλάδα χωρίς ταχυδρομείο. Είναι μια κοινωνική και επιτρέψτε μου πω ιστορική υποχρέωση με δεδομένο ότι η ταχυδρομική υπηρεσία λειτουργεί από το 1828.

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι κινητοποιήσεις μας είναι μέρος της προσπάθειας λύσης, όχι του προβλήματος όπως υπαινίσσεστε. Είναι λογικό να μην έχετε την πλήρη εικόνα και φυσικά δεν οφείλετε. Ως πελάτης, ως πολίτης απαιτείτε το προφανές: οι ταχυδρομικές υπηρεσίες να είναι στο επίπεδο που πρέπει και οφείλουμε να παρέχουμε.

Αυτό είναι και το αίτημα που έχουμε κι εμείς ως εργαζόμενοι. Να δημιουργηθούν νέα προϊόντα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και να διασφαλιστούν αυτονόητες υπηρεσίες.

Γι αυτό σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα που αναδείξατε ένα ζήτημα που μας πονά πραγματικά. Και καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των πελατών μας, χωρίς να μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πρόκειται για τη «δυστυχία του να είσαι Έλληνας…ταχυδρόμος».

Με εκτίμηση

Γιάννης Οικονόμου

Πρόεδρος Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής

(Visited 683 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS