Εκλογή του Γιάννη Οικονόμου στο ΔΣ του ΕΚΑ

Γιάννης Οικονόμου Κεντρικός Τομέας

Μια σημαντική εκλογή για το Ταχυδρομείο ήταν η εκλογή του Γιάννη Οικονόμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Στις εκλογές του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, ψήφισαν 1.214 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 104.000 εργαζόμενους από 267 σωματεία όλων των κλάδων της Αθήνας.

Η εκλογή του Γιάννη Οικονόμου στο ΔΣ του ΕΚΑ επιβεβαιώνει τη δυναμική της παράταξής μας, αλλά και την αναγνώριση του έργου που γίνεται στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Ταχυδρόμων στην Αθήνα, όπως έδειξαν και οι τελευταίες κινητοποιήσεις όπου καταγράφηκε εντυπωσιακή συμμετοχή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΑΚ ΕΛΤΑ  «η τιμητική αυτή εκλογή στο ΔΣ του ΕΚΑ, σηματοδοτεί την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό. Ειδικά αυτή την περίοδο που είναι κρίσιμη για το Ταχυδρομείο και το μέλλον του».

 

Ο Γιάννης Οικονόμου ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Ενότητα – Νέα Πορεία, το οποίο κατέγραψε πρωτοφανή ποσοστά, καθώς κατέγραψε άνοδο στα ποσοστά και τις έδρες. Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Οικονόμου «το σημαντικό αποτέλεσμα για την Ενότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα πως επιθυμούν ένα άλλο είδος, πιο ουσιαστικής και σύγχρονης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης»

 

Σε ανακοίνωσή της η Ενότητα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ» κατέγραψε πρωτοφανή ποσοστά, κάτω από συνθήκες που θυμίζουν μαύρες εποχές. Αντέξαμε σε πιέσεις, εκβιασμούς, εξαγορές ψήφων από αυτούς που διαμορφώνουν μία πλαστή πλειοψηφία, με αόρατα σωματεία, με μόνο σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας τους στη ΓΣΕΕ.

Η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι η δύναμη ευθύνης και προοπτικής.

Είμαστε οι μόνοι κερδισμένοι σε ποσοστά και έδρες.

Μοναδικός μας στόχος είναι η εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος που εκφράζεται ακόμα μέσα από μία ΓΣΕΕ που έχει πεθάνει».

 

 

(Visited 2 times, 18 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS