Διπλή γιορτή για τους ταχυδρόμους

e1a

Κοπή της πίτας του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής και τιμητική απονομή στους συναδέλφους αθλητές μεγάλων αποστάσεων πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο.

 

Ο Πρόεδρος Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, σ αυτή τη διπλή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου και την τιμητική απονομή στους ταχυδρομικούς αθλητές μεγάλων αποστάσεων.

Είναι μια εκδήλωση που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Έναν θεσμό που αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από τους συναδέλφους.

Φίλες και φίλοι,

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για το ταχυδρομείο. Μια περίοδο αβεβαιότητας, θα έλεγα και αγωνίας. Διότι ξέρουμε εκ των έσω τις τεράστιες δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας. Ένας ιστορικός οργανισμός που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, μετά από μια περίοδο ασαφούς στόχευσης κακών επιλογών και κάκιστων αποτελεσμάτων. Τα γνωρίζουμε όλοι αυτά. Τα έχουμε αναδείξει και διαδικτυακά διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι ενήμεροι του τέλματος στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Και σήμερα ο Οργανισμός μας βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες επιλογές. Δύσκολες διότι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύσκολες – επώδυνες επιλογές. Και πρέπει να διαλέξουμε αυτή που είναι η προσφορότερη, που προφυλάσσει το κοινό συμφέρον και διασφαλίζει το μέλλον των ΕΛΤΑ.

Διότι το έχουμε πει πολλές φορές. Μπορεί οι διοικήσεις να έρχονται αλλά και παρέρχονται. Οι εργαζόμενοι μένουμε εδώ για να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, πληρώνοντας βεβαίως τα λάθη και τις επιλογές άλλων, εκείνων που έφυγαν.

Έφυγαν και άφησαν τα ΕΛΤΑ χωρίς στρατηγική για το αύριο, χωρίς νέα προϊόντα, ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Εργαζόμενους με ισοπεδωμένο ηθικό. Τη δημόσια εικόνα του οργανισμού να έχει υποστεί σειρά από σημαντικά πλήγματα που άφησαν βαθιές πληγές. Πληγές που δεν θα μπορέσουν να επουλωθούν. Χαμένοι μεγάλοι πελάτες. Χαμένες ευκαιρίες.

Μπροστά σε αυτά είμαστε απέναντι σήμερα φίλες και φίλοι. Με αυτά καλούμαστε να παλέψουμε ως εργαζόμενοι, ως οη ψυχή των ΕΛΤΑ.

Και μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ακούγονται διάφορα παράλογα πράγματα. Διάφορες ανεδαφικές ιδέες και προτάσεις  προφανώς από κάποιους που δεν έχουν καμία σχέση με το ταχυδρομείου. Δεν έχουν καμία εικόνα της δουλειάς μας και των αναγκών. Από κάποιους που πληρώνονται για να βλέπουν μόνο νούμερα. Αγνοούν όμως τα βασικά. Και γι αυτό οι προτάσεις τους έχουν μόνο μια θέση: το καλάθι των αχρήστων. Δεν είναι ούτε για ανακύκλωση.

Και η Διοίκηση οφείλει να γνωρίζει ότι όσα έχουν ακουστεί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε ούτε καν να επιτρέψουμε να δοκιμαστούν.

Και το λέω αυτό διότι οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Οι εργαζόμενοι είμαστε δίπλα και μαζί σε κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί το μέλλον του ταχυδρομείου, της δουλειάς μας, με όρους βιωσιμότητας. Ωστόσο υπάρχουν κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

Και έχουμε αποδείξει, από την πλευρά μας, ότι υπάρχουν τρόποι. Για παράδειγμα έχουμε τεκμηριώσει ότι μπορεί να γίνει μια εθελουσία, με παράλληλη πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Μια πρόταση που  δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα χωρίς να θίγει ούτε τους εργαζόμενους ούτε τη λειτουργία ούτε το μέλλον του οργανισμού.

Μόνον τέτοιες λύσεις μπορούμε να αποδεχθούμε και να στηρίξουμε. Θέλω να είμαι σαφής σε αυτό. Σαφής προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συνοδοιπόρους στην παράνοια δεν θα βρείτε στους εργαζόμενους.

Ξεκάθαρα πράγματα.

Φίλες και φίλοι,

O αγώνας μας είναι αγώνας μακράς πορείας. Θέλει αντοχή και κουράγιο. Ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα. Επιμονή και αφοσίωση σαν και αυτή που δείχνουν οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Θέλουμε σήμερα να τους ευχαριστήσουμε που μας εκπροσωπούν επάξια.

Εκπροσωπούν τον καθημερινό αγώνα δρόμου που κάνουν όλοι οι ταχυδρόμοι.

Είναι για όλους μας μια εμβληματική προσπάθεια που πρέπει να αναγνωριστεί και να επιβραβευτεί.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

(Visited 855 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS