Διακοπή ρεύματος …κάπου μεταξύ ΕΛΤΑ και ΔΕΗ!

dei-logariasmos

Ειδοποιητήρια για διακοπή της ηλεκτροδότησης από υποτιθέμενους ανεξόφλητους λογαριασμούς έφτασαν στα χέρια καταναλωτών το τελευταίο διάστημα στον νομό Λάρισας.

Τι και αν οι καταναλωτές είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, οι νέοι λογαριασμοί εμφανίστηκαν με ανεξόφλητο τον προηγούμενο.
Ανάστατοι έσπευσαν πρωτίστως στη ΔΕΗ για να μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε. Προς έκπληξή τους όπως σημειώνει καταναλωτής από τα Φάρσαλα «το πρόβλημα δεν εντοπιζόταν στην επιχείρηση ηλεκτρισμού αλλά στα Ελληνικά Ταχυδρομεία που είχε απευθυνθεί για να πληρώσει με μετρητά τον λογαριασμό πριν ακόμα αυτός λήξει».
Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι «τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν τα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος και ίσως να καθυστέρησαν να τα καταβάλουν στη ΔΕΗ». Το γεγονός όμως ότι η ΔΕΗ δεν είχε εισπράξει τα παραπάνω χρήματα έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές αρκετοί πελάτες της, οι οποίοι έχαναν την έκπτωση συνέπειας 15%, ενώ το σημαντικότερο είναι πως αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο διακοπής λόγω οφειλής. «Τι και αν πλήρωσα εμπρόθεσμα, ο επόμενος λογαριασμός ανέφερε ότι χρωστάω», υποστηρίζει πελάτης της ΔΕΗ ο οποίος είχε πληρώσει με μετρητά τον λογαριασμό ρεύματος στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Φάρσαλα.
Ανάλογη η περίπτωση και Λαρισαίας που πλήρωσε με κάρτα πέντε ημέρες μετά τη λήξη του τον λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αγ. Κωνσταντίνο, ο επόμενος εκτός από φουσκωμένος ήρθε όπως αναφέρει και με ειδοποίηση για διακοπή.
Στην επιχείρηση ηλεκτρισμού φαίνεται ότι γνωρίζουν το θέμα, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και πως δεν είναι μικρός ο αριθμός των καταναλωτών που έλαβε λογαριασμούς που «δίπλωσαν». Συνιστάται στους καταναλωτές όταν διαπιστώνουν στον νέο λογαριασμό ανεξόφλητο τον προηγούμενο, να απευθύνονται είτε στο κατάστημα της ΔΕΗ ή καλώντας στο 11770 έχοντας κρατήσει το απόκομμα της προηγούμενης εξόφλησης. Μάλιστα αν το είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τότε όχι μόνο τους αφαιρείται από το συνολικό ποσό το προηγούμενο αλλά λαμβάνουν και την έκπτωση του 15%.
Παράλληλα, επισημαίνουν να μην καθυστερούν να απευθύνονται στη ΔΕΗ για να μην προχωρά η διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
Ζωή Παρμάκη

ΠΗΓΗ eleftheria.gr

(Visited 591 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS