Δεν θα τους περάσει

The-Way-Ahead

Το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛ.ΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής, τα τελευταία πολλά χρόνια, έχει αποδείξει την απόλυτη προσήλωσή του στις δημοκρατικές διαδικασίες με επίκεντρο τη γνήσια μαζική έκφραση και εκπροσώπηση των Ταχυδρόμων.

Για την πάγια και διαχρονική κατεύθυνση, με δεδομένες και τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του COVID-19, το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των προβλεπόμενων αρχαιρεσιών υιοθετώντας τις πλέον ενδεδειγμένες πρακτικές και τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τα ΕΛΤΑ, δεν επιλέξαμε να «επαναπαυτούμε» σε πολύμηνες παρατάσεις, αλλά να υπάρξει νωπή εντολή στη νέα Διοίκηση του Σωματείου μας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς και να διαπραγματευτεί ακόμη πιο δυναμικά για τα δίκαια αιτήματα, τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες διεκδικήσεις μας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, αποφασίσαμε, για την αποφυγή κάθε είδους συνωστισμού και συγχρωτισμού, να υλοποιήσουμε διαδικτυακά τη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και ακολούθως να διενεργηθούν δια ζώσης οι εκλογές ανάδειξης της Εφορευτικής Επιτροπής με όλες τις πρόνοιες και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (θερμομέτρηση, μάσκες, γάντια, πολλαπλά στιλό, μεγάλη αίθουσα, προσέλευση κατ’ άτομο κ.α.).

Δυστυχώς, εκεί κάποιοι επέλεξαν όχι τις μάσκες αλλά τις «κουκούλες»… Τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν μια ανυπόστατη κινδυνολογία -συνδικαλιστές που δεν έχουν ενεργοποιήσει ποτέ τα δημοσιογραφικά τους δίκτυά  για ένα δημοσίευμα υπέρ των θέσεων των Ταχυδρόμων- διαδέχτηκαν οι αβάσιμες καταγγελίες στην αστυνομία με αποτέλεσμα την προσωρινή αναβολή της διαδικασίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι επιχείρησαν να συγκαλύψουν το συνδικαλιστικό τους αδιέξοδο, δημιουργώντας -πρόσκαιρα ευτυχώς- αδιέξοδο στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του Σωματείου μας. Την ώρα που κόπτονται για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δεν δίστασαν να τη φέρουν μέσα στο Συνδικάτο μας… ποινικοποιώντας μια άρτια οργανωμένη δημοκρατική διαδικασία.

Από κοντά και όσοι «πονηροί» τους σιγοντάρουν… Αυτοί που με κάθε απίθανο τρόπο και παρέμβαση μεθοδεύουν την ματαίωση των αρχαιρεσιών μας.

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι όσοι απεργάζονται τη «φίμωση» των Ταχυδρόμων με την ύπουλη παρεμπόδιση των αρχαιρεσιών μας, υπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες, παραταξιακές ή πολιτικές εξαρτήσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο μας καταδικάζει απερίφραστα αυτόν το θλιβερό αντικαταστατικό, αντισυνδικαλιστικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως αφενός θα περιφρουρήσει την ομαλή διενέργεια των αρχαιρεσιών μας με το σύνολο των έκτακτων κανόνων που τη διέπουν, και αφετέρου επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων ενεργειών και δικαιωμάτων του στην περίπτωση που επαναληφθούν φαινόμενα «σαμποτάζ».

Οι εκλογές στο Σωματείο των Ταχυδρόμων ΕΛ.ΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής ήταν και θα συνεχίσουν να είναι μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη της συνδικαλιστικής και εργασιακής προοπτικής, μια νίκη για την κοινή προκοπή όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούνται και εκφράζονται μέσα από αυτό. Αυτή τη νίκη κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει, κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει.

ΤΟ Δ Σ

Ανακοίνωση Σωματείου 14 Φεβρουαρίου 2021 (1)

(Visited 613 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS