Δελτίο Τύπου Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής

ελτα1

Ακόμα και στην εκλογική αλληλογραφία τα προβλήματα από τα κενά

στη διανομή.

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 από 12.00 έως 15.00.

Το τελευταίο διάστημα, με περισσή έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση των ΕΛ.Τ.Α. επιχειρεί με μονομερείς ενέργειες να καταστρατηγήσει θεσπισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και να επιβάλει μονομερώς βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας και αμοιβής τους. Μολονότι, επανειλημμένα το σωματείο μας έχει προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τους Διοικούντες του ΝΠΙΔ, η Διοίκηση των ΕΛ.Τ.Α. επιδεικνύει αδιάφορη στάση, κωφεύοντας στις προτάσεις της εργατικής πλευράς, αντιδρώντας με διώξεις συνδικαλιστών του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι η μία και μοναδική μεταξύ μας συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε προσφάτως, απέβη άκαρπη, εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης του Γενικού Διευθυντή Ταχυδρομικών Λειτουργιών των ΕΛ.Τ.Α.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι ανοιχτά έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους σε σχέση τόσο με τη μη σύννομη ανάθεση εκτέλεσης διανομής σε αστελέχωτους τομείς της υπηρεσίας, εκτός των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που εδώ και αρκετό καιρό απλόχερα μοιράζει η Διοίκηση για προσλήψεις προκειμένου να καλύψει τα οργανικά κενά και για να χορηγούνται οι κανονικές άδειες με αντικατάσταση, όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει έστω και ένα μέρος των δεσμεύσεών της αλλά με την τακτική της έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο.

Οι παραινέσεις και οι προτάσεις μας για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και καιρό έπεσαν στο κενό. Τα υφιστάμενα κενά στη διανομή αλλά και τα νέα τα οποία δημιουργούνται μέρα με την ημέρα, όχι μόνο έχουν επιβαρύνει την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και έχουν κάνει την εργασιακή καθημερινότητα των ταχυδρόμων αφόρητη. Οι δικαιούμενες κανονικές άδειες, καλοκαιρινές και μη, επί σειρά ετών δεν χορηγούνται σύμφωνα με τον υπηρεσιακό προγραμματισμό και κανονισμό (δηλαδή με αντικατάσταση) καταστρατηγώντας έτσι όρους Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σχετικών αποφάσεων της Επιθεώρησης Εργασίας αλλά κυρίως παραβιάζοντας κατάφωρα τη σχετική εργασιακή νομολογία.

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Με δεδομένη την ανωτέρω κατάσταση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου επικύρωσε ομόφωνα προγενέστερη απόφαση για την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 από 12.00 έως 15.00.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενοί τομείς με προσωπικό, να τηρηθεί τη εργασιακή νομιμότητα και να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα μάλιστα κατά την εκλογική περίοδο αλλά και την θερινή όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. Επίσης να σταματήσουν οι στοχευμένες διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS