ΔΑΚ: Δυναμικά, στη «μεγάλη πορεία»

dakweb2

Ο αγώνας για την καλύτερη εκπροσώπηση των εργαζομένων, η προσπάθεια για να ακουστεί η φωνή των ταχυδρομικών πιο δυνατά, δεν είναι σπριντ. Είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται επιμονή και διαρκή προσπάθεια. Και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται από τους συναδέλφους δίνοντάς μας περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε τη «μεγάλη πορεία». Διότι μόνον έτσι έχει νόημα.

Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα υποστήριξης απ’ όλη την Ελλάδα. Η ομάδα της ΔΑΚ μεγαλώνει διαρκώς. Οι υποψήφιοί μας, παρά τον πόλεμο λάσπης από το «σύστημα», παρά τους εκβιασμούς και τις παλαιοκομματικές τακτικές, δίνουν δυναμικά το «παρών». Κερδίζουν όχι μόνον την εκτίμηση των συναδέλφων, αλλά και σημαντικές θέσεις.

Όπως συνέβη πρόσφατα στις εκλογές του Σωματείου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης Αθήνας και Νομού Αττικής, του δεύτερου μεγαλύτερου Σωματείου των ΕΛΤΑ.

Ο συνάδελφος Παναγιώτης Λουκόπουλος εξελέγη στη θέση του Γραμματέα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Αντίστοιχα, στη θέση Γραμματέα εξελέγη Τολιουτζίκης Αναστάσιος στον Σύλλογο Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Σερρών, σ έναν δύσκολο αγώνα που έδωσε αφήνοντας το δικό του συνδικαλιστικό στίγμα.

Αυτά τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά εν όψει και του 35ου Συνεδρίου της ΠΟΣΤ.

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στα πρωτοβάθμια σωματεία έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία.

Η θέση της ΔΑΚ είναι ότι σε αυτό το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο «υπαρξιακής κρίσης» των ΕΛΤΑ, έχει σημασία να αναδειχθεί η στρατηγική μας, η στόχευσή μας, με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή με ανταλλάγματα κατόπιν συναλλαγών σε κλειστά δωμάτια.

Διαχρονικά η ΔΑΚ έχει αποδείξει ότι δεν παίζει με τα κατεστημένα συστήματα. Και πληρώνει το τίμημα γι αυτό. Πρόκειται όμως για μια θέση αρχής.

Οι σύνεδροί μας, με όπλο τις ιδέες μας και τεκμηριωμένες θέσεις θα προσέλθουν στο συνέδριο με έμφαση στην ουσία και όχι τις εντυπώσεις.

Σήμερα, είμαστε σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή για το Ταχυδρομείο. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Με τον τρόπο που ξέρουν πάντα οι εργαζόμενοι. Δυναμικά και ουσιαστικά.

Για τη ΔΑΚ είναι θέμα αρχής. Να εκφράζουμε πάντα τις αγωνίες και τις προσδοκίες όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις. Να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως έχουμε αποδείξει στα χρόνια αυτής της κοινής μας πορείας.

Συνεχίζουμε μαζί, κόντρα στο ρεύμα.

 

(Visited 1 times, 2 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS