Αντιδημοκρατικό πάγωμα της εκλογικής διαδικασίας

www.traviscountygop.org_uploads_images_Rep-the-Vote-2012-ballot-box-11-3-12

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το μεσημέρι της Δευτέρας κυκλοφόρησε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ένα ανυπόστατο και προβοκατόρικο δημοσίευμα σχετικά με τις αρχαιρεσίες ανάδειξης της Εφορευτικής Επιτροπής του Σωματείου μας την Τρίτη.

Αυτό το δημοσίευμα αναπαράχθηκε και σε κάποιες ομάδες ταχυδρομικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο πλήγματος στη δημοκρατική συνδικαλιστική διαδικασία.

Άνθρωποι που ποτέ δεν ενεργοποίησαν τις όποιες προσβάσεις τους στον Τύπο για την προβολή των δίκαιων αιτημάτων των Ταχυδρόμων, καθώς και την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, τις τελευταίες ημέρες κίνησαν γη και ουρανό… για να σταματήσουν τις εκλογές στο Σωματείο.

Όπως, όλοι, γνωρίζετε το Σωματείο μας ακολουθώντας πιστά τις πλέον ενδεδειγμένες συνδικαλιστικές πρακτικές εν μέσω πανδημίας, προχώρησε -για την αποφυγή κάθε είδους συνωστισμού- στη διενέργεια της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας με χρήση ειδικού και αξιόπιστου πληροφοριακού συστήματος που διασφαλίσει τη διαφάνεια και την ορθή ταυτοποίηση.

Εν συνεχεία, ακολουθώντας απαρέγκλιτα το σύνολο των προβλεπόμενων καταστατικών διαδικασιών, ορίσθηκε ο χρόνος και ο τόπος υλοποίησης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο όλος σχεδιασμός είναι απολύτως συμβατός αφενός με το σύνολο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19 όπως ορίζονται στην εν ισχύ ΚΥΑ, και αφετέρου με το περιεχόμενο του άρθρου 11 (δικαίωμα του συνέρχεσθαι)  και τους τιθέμενους από την έκτακτη νομοθεσία αριθμητικούς περιορισμούς του, αλλά και με την «ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνετερίζεσθαι» (άρθρο 11, Ε.Σ.Δ.Α.).

Εξάλλου μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος της ΕΡΤ ΠΑΣΥΝΗΤΕ ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες με φυσική παρουσία.

Η ως άνω τεκμηρίωση, εξάλλου, συνεπικουρούμενη από τις δεσμεύσεις πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του COVID-19 υπήρξε άλλοτε το όχημα για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση συνδικαλιστικών αρχαιρεσιών, και άλλοτε η αποδεχόμενη επιχειρηματολογία από τα δικαστήρια που επέτρεψαν πολλάκις την τέλεση εκλογικών διαδικασιών σε φορείς και Συνδικάτα.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, επαυξημένα μέτρα προστασίας:

  • Επιλέξαμε ένα κεντρικό Ξενοδοχείο με μεγάλη αίθουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενοδοχείο ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια από τον ΕΟΔΥ!
  • Διευρύναμε σημαντικά τις ώρες ψηφοφορίας προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα ακόμη και ολιγομελών συγκεντρώσεων συναδέλφων έξω από το χώρο του Ξενοδοχείου.
  • Προμηθευτήκαμε μεγάλη ποσότητα χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών, γαντιών ακόμη και στηλών ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα έκθεσης.
  • Εκπονήσαμε ειδικό πλάνο με την ελάχιστη δυνατή παρουσία συναδέλφων στην αίθουσα.

Ταυτόχρονα, όπως είναι γνωστό η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής δεν απαιτεί ούτε την καθολική συμμετοχή, ούτε φυσικά την ήδη διαπιστωμένη απαρτία!

Αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε το επόμενο χτύπημα των γνωστών αγνώστων. Έκαναν καταγγελία στην αστυνομία για τον εκφοβισμό του ξενοδοχείου προκειμένου να μην επιτραπεί τελικά η διεξαγωγή, με όλους τους όρους ασφαλείας που προαναφέρθηκαν. Και το έπραξαν την τελευταία στιγμή ώστε αν μην υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.

Δυστυχώς τα κατάφεραν προς το παρόν. Οι εκφοβιστικές τους πρακτικές δεν έκαμψαν εμάς, αλλά τους τρίτους οι οποίοι φοβήθηκαν ενδεχόμενες εμπλοκές.

Οι υπαίτιοι για ότι παγώνει η δημοκρατική εκλογική διαδικασία είναι γνωστοί και απολύτως εκτεθειμένοι στη συνείδηση όλων των ταχυδρόμων. Κέρδισαν μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο για την διεξαγωγή των εκλογών μας. Αναγκαστικά παγώνουμε την αυριανή διαδικασία, αλλά συνεχίζουμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και η οποία θα ακουστεί τελικά, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.

Δεν θα τους περάσει. Οι ΄δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα υποβιβαστούν για δώσουμε οξυγόνο στη συνδικαλιστική ανυπαρξία ορισμένων.

(Visited 635 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS