ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Kάποιος «να τους μαζέψει»

eltar

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο ΕΛΤΑ σήμερα βρίσκεται στο δυσκολότερο ίσως σταυροδρόμι της ιστορίας του.

Οι εργαζόμενοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, απόρροια και της εντατικοποίησης της δουλειάς και των συνεπειών, της στρεβλής υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Όπου υπήρχαν, στο σχέδιο αυτό, δυσμενείς προβλέψεις εφαρμόστηκαν στη χειρότερη εκδοχή τους ενώ όπου προβλέπονταν ευεργετικά μέτρα και δράσεις και προς την κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, παραπέμφθηκαν στις «καλένδες».

Καμιά λογική, καμιά συνέπεια, καμιά σχέση με αυτά που προτάσσει το σύγχρονο Management.

Περιέργως δε, η «πέτρα του σκανδάλου», η αιτία των δεινών του πολύπαθου Οργανισμού μας, δεν είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο, δεν είναι η ΕΕΣΥΠ που πρόσφατα διέθεσε για τη σωτηρία του 100 εκ. ως ΑΜΚ, δεν είναι ούτε καν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Πιερρακάκης, αλλά είναι μια δράκα περίεργων τύπων, που άλλοι φέρεται ότι έχουν αρμοδιότητα στη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΛΤΑ και άλλοι, εντελώς αναρμόδιοι, προκαλούν άλλοτε οργή και άλλοτε θυμηδία όταν, περιδιαβαίνοντας τους χώρους δουλειάς και υποδυόμενοι τον ταξιτζή λένε: «Πες μας που πας να σε πάω».

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, παράγει αρνητικότατο αποτέλεσμα, που αν δεν υπάρξει έλεγχος και απομάκρυνση όσων ασκούν με τρόπο τοξικό τα Διευθυντικά τους δικαιώματα, το πρόσημο θα είναι ολέθριο για τον Οργανισμό.

Τα εκατομμύρια από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, που διατέθηκαν για τη σωτηρία του Ομίλου ΕΛΤΑ θα πάνε στράφι και πολύ σύντομα ο Οργανισμός θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με το φάσμα της απαξίωσης και της χρεωκοπίας.

Είναι όπως ξέρετε το Ταχυδρομείο, επιχείρηση έντασης εργασίας και αν υπάρχει κακοδιαχείριση στο Ανθρώπινο Δυναμικό, η ζημιά δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως με δράσεις σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σήμερα που επικοινωνούμε μαζί σας, βλέπουμε όλοι μια σειρά από απίστευτα γεγονότα που συμβαίνουν μεν, αλλά κανείς δεν ασχολείται, ούτε γιατί συμβαίνουν, ούτε με το πόση ζημιά προκαλούν στην Επιχείρηση, ούτε με το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά. Υπάρχουν απαράδεκτες και ανεξέλεγκτες δράσεις. Διαπιστώνονται επικίνδυνες παραλείψεις.

Σταχυολογούμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές :

  • Προχωράει η εθελουσία έξοδος, για το σχέδιο όμως να προσληφθεί τακτικό προσωπικό που θα αντικαταστήσει αυτούς που φεύγουν, δεν έχει, μέχρι σήμερα που μιλάμε, «πέσει πενιά». Ίσως κάποιοι, να μην βρήκαν χρόνο «να τρέξουν» και αυτό το ζήτημα. Χρόνο όμως για να συλλέγουν συνδικαλιστικές υποψηφιότητες ή για να παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα του τελευταίου Συνεδρίου της ΠΟΣΤ, βρήκαν.
  • Ο τρόπος που επιλέγεται εποχιακό προσωπικό, είναι ασύμφορος για τον Οργανισμό. Το τακτικό προσωπικό είναι τόσο λίγο που δεν θα μπορέσει να εκπαιδεύσει συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται για πρώτη φορά στο Ταχυδρομείο και το κόστος, οικονομικό και άλλο, θα είναι μεγάλο. Παρενθετικά να αναφέρουμε ότι πρόσληψη ενοικιαζομένων γίνεται μεν εδώ και χρόνια, αλλά απαγορεύεται.
  • «Λειτουργεί» το ΚΕΚ-ΕΛΤΑ και το ζήτημα των απαντήσεων στα case studies, έχει γίνει ανέκδοτο. Επίκεινται οι τοποθετήσεις και δεν έχουν ανακοινωθεί τα κενά. Κάποιοι όμως εκπαιδευόμενοι παίρνουν αναθέσεις μακράς πνοής πριν τις τοποθετήσεις και φυσικά κάποιοι εκμεταλλεύονται το «θολό τοπίο», προκειμένου να παραγοντίζουν και να τάζουν.
  • Ασυμβίβαστες έννοιες όπως του υπεύθυνου για την εκπαίδευση και του εκπαιδευόμενου μπερδεύονται επικίνδυνα. Κάτι σαν ΚΟΙΝΣΕΠ θυμίζει η υπόθεση, όπου η έννοια του επιχειρηματία και του εργαζόμενου συγχέονται.
  • Αναθέσεις καθηκόντων Διοίκησης δίδονται, χωρίς οι άμεσοι Προϊστάμενοι να γνωρίζουν τίποτα, σε υπαλλήλους που καμιά σχέση δεν έχουν με το Διοικητικό έργο, αλλά απλά έχουν κάποια συνδικαλιστική δράση και μπορεί να φανούν χρήσιμοι σε συγκεκριμένο συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα πολλά για τα έργα και τις ημέρες κάποιων. Όμως αυτό δεν έχει και τη μεγαλύτερη σημασία. Σημασία έχει, κάποιος «να τους μαζέψει».

Διαφορετικά το θέμα θα πάρει τις διαστάσεις που πρέπει. Με αποδείξεις, με επιχειρήματα, με κινηματικές δράσεις.

Εμείς από την πλευρά μας, εκτιμούμε πως ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, πρέπει να δουν το πρόβλημα και να εξετάσουν τη βασιμότητα όσων καταγγέλλουμε.

Επιβάλλεται κάθε υπεύθυνος να κάνει από την πλευρά του, αυτό που είναι σωστό, για να σταματήσει ο κατήφορος εδώ.

Στο μέτρο που μας αναλογεί, υποσχόμαστε, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παγιωθούν στο Ταχυδρομείο, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, πνεύμα αξιοκρατίας και αξιοποίησης ΟΛΟΥ του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οικονομική βιωσιμότητα, εύρυθμη λειτουργία και παραγωγή ποιοτικών υπηρεσιών είναι για εμάς έννοιες αλληλένδετες, συγκοινωνούντα δοχεία. Για κάποιους άλλους παραμένουν απλώς άγνωστες λέξεις…

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Τ
Οικονόμου Ιωάννης
Στρατικόπουλος Άκης
Λουκόπουλος Παναγιώτης
Κανδαράκης Νεκτάριος
Ρουσσόπουλος Νικόλαος
Παπαδιώτης Σταύρος

(Visited 573 times, 574 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS