Ανακοίνωση του ΕΚΑ

tsanta

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων εργαζομένων στον κλάδο των ταχυδρομικών – ταχυμεταφορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19 βρίσκονται κι αυτοί στην πρώτη γραμμή. Κι αυτό γιατί καλούνται να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες των πολιτών και να υποστηρίξουν τη συνέχιση λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομίας μας που λειτουργούν πλέον μόνο μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Με τον κύκλο εργασιών να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο σχετικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας όσο και με τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι απαράδεκτο στα πλαίσια του ανταγωνισμού να καλύπτονται θέσεις εργασίας πάγιων αναγκών με προσλήψεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, ενώ συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί για 4ωρη απασχόληση να εργάζονται ακόμη και 10ωρα ημερησίως.

Το ΕΚΑ στηρίζει πλήρως και αναδεικνύει τα αιτήματά τους για εξαίρεση του αριθμού ΚΑΔ των εταιρειών courier από τους πίνακες ΚΑΔ των πληγέντων κλάδων, για παράταση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των επιχειρήσεων του κλάδου που έληξαν από την 31η Μαρτίου, για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, για προσλήψεις προσωπικού, για αυτοδίκαιη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου -που έχουν ανανεωθεί ήδη πολλάκις και έληξαν εντός Μαρτίου ή πρόκειται να λήξουν σύντομα-, για να μην υπάρξει καμία αναστολή σύμβασης εργαζόμενου στον κλάδο ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης και συνολικότερα για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

(Visited 771 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS