Αλληλογραφία με το… κιάλι για πολίτες στη Μαγνησία

ελτα1

Αλληλογραφία με το κιάλι… βλέπουν πολίτες από την αρχή του νέου έτους στη Μαγνησία. Καθυστερήσεις στην επίδοση της αλληλογραφίας υπήρχαν παραδοσιακά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να συνδέονται με την εφαρμογή των νέων «στόχων ποιότητας αλληλογραφίας εσωτερικού» και με το επικείμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που αφορά σε περίπου 2.000 εργαζομένους και στη Μαγνησίας επηρεάζει πάνω από το μισό προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ. που βρίσκεται «απενεργοποιημένο» σε ένα ειδικό μεταβατικό καθεστώς.

Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης στην επίδοση της αλληλογραφίας αποτελούν λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Δημότης διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι παρέλαβε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μόλις χθες, ενώ ο φάκελος από την υπηρεσία είχε παραδοθεί στα ΕΛ.ΤΑ. στις 31 Δεκεμβρίου. Μάλιστα ο λογαριασμός παραδόθηκε αφού είχε ήδη λήξει (στις 18 Ιανουαρίου) με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να χάσει την έκπτωση 25% για συνεπή πληρωμή του λογαριασμού.

Τα παράπονα με την καθυστέρηση στην επίδοση της αλληλογραφίας είναι σχεδόν καθημερινά στα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου που πλέον πέραν των μειώσεων προσωπικού έχουν να αντιμετωπίσουν την απενεργοποίηση πάνω από του μισού του προσωπικού τους στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού του οργανισμού.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές των ΕΛ.ΤΑ. Βόλου το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για τους δημότες. Όπως αναφέρουν καταργήθηκαν οι στόχοι για παράδοση την επόμενη ημέρα από την κατάθεση (D+1) για το 87% της αλληλογραφίας και για τρεις ημέρες μετά την κατάθεση (D+3) για το 98% της αλληλογραφίας. Οι νέοι στόχοι είναι μέχρι τρεις ημέρες (D+3) για την παράδοση του 90% και μέχρι πέντε ημέρες (D+5) για το 98%.

Με βάση τον επανακαθορισμό των στόχων για την παράδοση της αλληλογραφίας δημιουργούνται και νέα δεδομένα για το προσωπικό, με 2.000 υπαλλήλους να μπαίνουν σε καθεστώς εθελούσιας εξόδου.

Στη Μαγνησία η κατάσταση περιγράφεται με μελανά χρώματα. Σε Βόλο και Ν. Ιωνία υπηρετούσαν 21 διανομείς και πλέον απέμειναν 8, στην Αγριά από τους 3 παρέμεινε 1, στην Αργαλαστή 1 διανομέας έχει στην ευθύνη του όλο το Νότιο Πήλιο, στο Βελεστίνο επίσης 1 και στον Δήμο Αλμυρού από τους 4 υπαλλήλους απέμειναν 2.

Οι υπόλοιποι δεν εκτελούν διανομή, είναι απενεργοποιημένοι και έχουν ενταχθεί σε ένα ειδικό καθεστώς μέχρι να βγει το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο. Σε επόμενο θα επηρεαστεί και το τμήμα των συναλλαγών και στη συνέχεια τα καταστήματα. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στη χώρα από τα 600 καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. θα παραμείνουν μόλις τα 200. Στη Μαγνησία καταστήματα λειτουργούν σε Βόλο, Ν. Ιωνία, Αγριά, Βελεστίνο, Αργαλαστή, Ν. Αγχίαλο, Αλμυρό και από ένα στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Ο νέος σχεδιασμός εκτιμούν ότι θα αφήσει ενεργά μόνο τα καταστήματα του Βόλου, του Αλμυρού και των τριών νησιών και τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

«Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στους δημότες που περιμένουν την αλληλογραφία τους. Το πιο επικίνδυνο όλων είναι οι επιδόσεις σημαντικών εγγράφων καθώς σε περίπτωση απώλειας σημαντικής προθεσμίας, η υπηρεσία θα κινδυνεύσει και με μηνύσεις», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

https://www.taxydromos.gr/

 

(Visited 410 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS