82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

enotita_logo_white

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ξεκινάει η συζήτηση για τις τοποθετήσεις και τα μηνύματα κυβερνητικών παραγόντων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ΔΕΘ είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες ως μία ετήσια εμπορική εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην πορεία των ετών απαξιώθηκε, υποβαθμίστηκε και λεηλατήθηκε από το πολιτικό σύστημα αφού απετέλεσε τον βωμό για εξαγγελίες και ψεύτικες ελπίδες.

Σήμερα η ΔΕΘ είναι το σημείο που εκστομίζονται τα τελευταία χρόνια τα μεγαλύτερα ψέματα (π.χ. πρόγραμμα Θεσσαλονίκης).
Σ’ αυτή τη διαδικασία συμμετέχει επετειακά και η ανώτατη ιεραρχία του συνδικαλιστικού κινήματος με μία συγκέντρωση για την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον ενταφιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στη φετινή έκθεση-προπαγάνδα της κυβερνητικής πολιτικής το πρόγραμμα έχει τα πάντα.
Μουσείο φραπέ, beachbar με αληθινή άμμο, ακροβάτες, μεγάλες συναυλίες με λαϊκούς τραγουδιστές και περίπτερα εικονικής πραγματικότητας όπως ο εκθεσιακός χώρος του περιπτέρου των ΕΛΤΑ που διαφημίζει το άνοιγμα στην αγορά ρεύματος! (0,08% μερίδιο αγοράς!) τη στιγμή που η Κυβέρνηση απαξιώνει καθημερινά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Ακόμη και την παρουσία της τιμώμενης χώρας (ΚΙΝΑ) φρόντισαν οι ειδικοί να την απαξιώσουν επιλέγοντας γνωστό παίκτη του SURVIVOR για την παρουσία της.

Τέλος την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει με την παρουσία της η Ελληνική Αστυνομία με την φύλαξή της από 4.000 άνδρες της !!
Ίσως ο δημιουργός της ιδέας μιας διεθνούς ετήσιας «εμποροπανηγύρεως» (με αυτόν τον τίτλο ξεκίνησε η ΔΕΘ και με διαφορετικά οράματα) καθηγητής ζωολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Γερμανός (1864-1935) λόγω της επιστήμης που υπηρέτησε να είχε προβλέψει την πορεία της στη σύγχρονη Ελλάδα.
Συνάδελφοι,
Για την «ΕΝΟΤΗΤΑ» Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να απεγκλωβιστεί από την κρατιστική αντίληψη των διορισμένων συμβουλίων της, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα και να ξανακερδίσει τη διεθνή της αίγλη.
Πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή με τη δημιουργία σοβαρών μελετημένων θεματικών εκθέσεων που θα προβάλλουν την τεχνολογία, την καινοτομία και τις παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας μας.
Είναι η ώρα να σταματήσει αυτή η κακοστημένη παλαιοκομματική παράσταση αφού πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης και αξιοπιστίας.
Η Ελληνική Κοινωνία κα οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν τίποτα πια από τις επικοινωνιακές μπαρούφες των κυβερνητικών παραγόντων.
Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ εξαπατώντας τους πάντες.

Μόλις πριν από ένα χρόνο ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, έδωσε 8 δεσμεύσεις στον ελληνικό λαό για το 2017:
Μείωση ΕΝΦΙΑ, πάγωμα οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ, θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού, ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα το 2019, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, καμία νέα φορολογική επιβάρυνση…
Το στίγμα δε των φετινών πρωθυπουργικών εξαγγελιών έδωσε με σαφήνεια ο υπουργός Επικρατείας (4-9-2017) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον Αύγουστο του 2018 θα ανοίξουν οι κάνουλες για όλους τους εργαζόμενους!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΦΑΡΣΑ.
Δυστυχώς όμως στη γενιά των εργαζόμενων των 360 ευρώ, στην κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την αντικατάσταση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με περισσότερες μερικής, τους εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους), την εξαθλίωση των συντάξεων και την οικονομική κατάρρευση του ΕΦΚΑ (απαιτήθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2017 επιπλέον 410.000.000€ από τον προϋπολογισμό) η ανώτατη ιεραρχία του συνδικαλιστικού κινήματος κάθε Σεπτέμβριο βγάζει φωτοτυπία της περσινής της ανακοίνωσης για την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ασχολείται πάλι με τα εσωτερικά της θέματα, απολογούμενη στις ακραίες αριστερές και δεξιές φωνές που τη στηρίζουν φοβούμενη να χαράξει μία νέα πορεία με σύγχρονη αντίληψη που θα απαντά υπεύθυνα και δυναμικά σε όλα όσα βιώνουμε σήμερα.

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση άλλωστε η σπουδή τους να δηλώσουν σε συνέντευξη
(ραδιο ΚΟΚΚΙΝΟ) το θετικό πρόσημο του Νομοσχεδίου Αχτσίογλου δηλ. ενός νομοσχεδίου επανάληψης δεδικασμένων με αφηρημένους όρους που κατατίθεται ως φιλεργατικό για να απαλύνει την καταιγίδα του επόμενου νομοσχεδίου της για τα εργασιακά.
Η παράταξή μας η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ θα δώσει με όλα της τα στελέχη το παρόν στην Θεσσαλονίκη αναπτύσσοντας όμως τον δικό της λόγο με συναντήσεις σε εργασιακούς χώρους και συγκέντρωση των εκπροσώπων της.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ’’ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’

(Visited 97 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS