Εκδήλωση βράβευσης

e5

Με μεγάλη συμμετοχή ταχυδρόμων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση βράβευσης συναδέλφων που συμμετείχαν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων από το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια

Δείτε εδώ αναλυτικό φωτορεπορτάζ

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου:

Ζούμε σε μια περίοδο που οι συμβολισμοί έχουν χάσει την ουσία τους.
Τα οράματα έχουν ξεφτίσει.

Ζούμε σε μια περίοδο που η πίστη στα λόγια έχει ισοπεδωθεί από τον οδοστρωτήρα των πράξεων.

Οι ιδέες έχουν εξαϋλωθεί από την ίδια την θεωρητική «εφαρμογή» τους.

Το ζούμε αυτό ως χώρα, σε εθνικό επίπεδο.
Το ζούμε όμως και καθημερινά στο επίπεδο της δουλειάς μας.

Όλα είναι μπερδεμένα.
Όλοι είμαστε σε σύγχυση.
Ποιος είναι τι;

Οι ταμπέλες που ξέραμε από παλιά έχουν πλέον μόνο διακοσμητικό ρόλο.

Η σημασία των ορισμών που δίναμε κάποτε σήμερα μόνο πικρά χαμόγελα προκαλούν.

Μπορεί για παράδειγμα να είναι αριστερή μια κυβέρνηση που θέλει να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία για εκατό χρόνια;

Είναι άραγε αριστερή μια διοίκηση που κόβει τους μισθούς των εργαζομένων;
Είναι αριστερή μια διοίκηση που έχει αντεργατική στάση;
Είναι αριστερή μια διοίκηση που δίνει τις μεγάλες δουλειές στους ιδιώτες και στερεί από το δημόσιο ταχυδρομείο που είναι υποχρεωμένη να υπηρετεί, ζωτικούς πόρους και σημαντικά έργα που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον μας. Το κοινό μας μέλλον . Τη δουλεία μας;

Αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα ως διαχωρισμό αριστερά δεξιά φαίνεται πως στην πράξη δεν ισχύουν.

Ο διαχωρισμός γίνεται πλέον ανάμεσα στο «μπροστά» και το «πίσω». Σε όσους για παράδειγμα έχουν ένα όραμα για το ταχυδρομείο, για να εκσυγχρονισθεί και να αναπτυχθεί και όσους απλά το εγκαταλείπουν στη φθορά του προκειμένου οι ίδιοι να παίρνουν έναν καλό μισθό.

Και τα λέω αυτά επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ξέρω ότι εσείς ανήκετε στην πρώτη κατηγορία. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες.

Όμως, φίλες και φίλοι, δεν κάνω αυτές τις επισημάνσεις για να μαυρίσω αυτό το όμορφο – γιορτινό Σάββατο. Ούτε για να αλλοιώσω τον χαρακτήρα αυτή της συνάντησής μας. Αλλά για να καταδείξω ότι σε μια περίοδο που πολλά πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν, έχει σημασία να επιστρέψουμε στα θεμελιώδη: στον άνθρωπο, στη σημασία της προσπάθειας, στην αξία της προσωπικής υπέρβασης. Στην αλήθεια.

Όλα αυτά που σηματοδοτούν στην πράξη οι συνάδελφοί μας οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Και φέτος πραγματοποιούμε για τέταρτη φορά μια τελετή βράβευσης. Τη βελτιώνουμε, τη διευρύνουμε. Έχουμε δημιουργήσει πλέον ένα θεσμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι.

Πιο περήφανοι όμως είμαστε για τους ίδιους τους συναδέλφους μας που μας εκπροσωπούν στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για αγωνίσματα που δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές. Επιβεβαιώνουν την πίστη, τη δύναμη και την ελπίδα. Επιβραβεύουν την επιμονή, την αφοσίωση και την προσπάθεια.

Και η σημερινή μας εκδήλωση δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Έχει και ουσιαστικό. Δεν τιμούμε μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά στέλνουμε ένα μήνυμα εκ μέρους όλων των ταχυδρομικών. Ένα μήνυμα ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να πετύχουμε το στόχο μας. Και όπως ξέρετε αγαπητοί φίλοι το ταχυδρομείο περνά μεγάλες δυσκολίες.

Μεγάλες δυσκολίες που απειλούν ακόμα και την ύπαρξη του.
Με άμεσες ενέργειες των ιθυνόντων, αλλά και με παραλείψεις τους. Από άγνοια ή βάσει σχεδίου, τα ΕΛΤΑ απειλούνται. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το ξέρουμε όλοι. Το ζούμε καθημερινά.

Γι αυτό και ως ταχυδρομικοί χρειαζόμαστε την προοπτική για την υπέρβαση των δυσκολιών ώστε το δημόσιο ταχυδρομείο να συνεχίσει το ιστορικό του έργο, παρά τη θέληση και τις επιδιώξεις πολλών.

Γι αυτό και για εμάς έχει μεγαλύτερη αξία η συμμετοχή, η νίκη και η βράβευση των συναδέλφων μας που έλαβαν φέτος μέρος στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Αισθανόμαστε ότι μας εκπροσωπούν όλους.

Εκπροσωπούν όλους τους ταχυδρόμους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά μας σε καθημερινή βάση παρέχοντας τις ταχυδρομικές υπηρεσίες ως κοινωνικό αγαθό σε όλη τη χώρα.

Διότι καθημερινά, εμείς οι ταχυδρόμοι, κάνουμε μια μικρογραφία του Μαραθωνίου για τη διανομή από σπίτι σε σπίτι καλύπτοντας σημαντικές αποστάσεις στον αστικό ιστό και όχι μόνο.

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα διότι η σημερινή ημέρα δεν έχει πρωταγωνιστές εμάς αλλά τους συναδέλφους δρομείς.

Θέλω μόνο να εκφράσω τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις ευχαριστίες όλων των συναδέλφων στο πρόσωπό σας.

Συνεχίζουμε.

Συνεχίζουμε μαζί σας. Με τη δική σας έμπνευσης και επιμονή.

Συνεχίζουμε κι εμείς τον δικό μας αγώνα. Τη δική μας προσπάθεια. Μια κοινή πορεία αντοχής και τελικά νίκης.

 

(Visited 212 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS