Όταν ο ταχυδρόμος δεν χτυπά ποτέ

ελτα1

Με πληθυσμό περί τους 2.837 κατοίκους ο Μαραθόκαμπος  θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες δημοτικές κοινότητες, ενώ ο Δήμος Μαραθοκάμπου λειτούργησε σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστριας ως δήμος του νομού Σάμου από το 1999 έως το 2010 με έδρα τον Μαραθόκαμπο.

Ήταν ένας από τους τέσσερις δήμους, στους οποίους διαιρείτο διοικητικά η Σάμος και ένας από τους οκτώ του νομού Σάμου. Ο δήμος Μαραθοκάμπου περιελάμβανε πέντε δημοτικά διαμερίσματα και είχε συνολικό πληθυσμό 2.837 κατοίκους.

Κανείς όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος που απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής εδώ και ένα μεγάλο διάστημα και να ασκήσει πιέσεις προς τους υπευθύνους για το θέμα του Ταχυδρομείου.  Το Ταχυδρομείο δυστυχώς το έκλεισαν πριν από χρόνια και άφησαν μια κυρία να κάνει τον ταχυδρόμο.
Το τελευταίο όμως διάστημα για κάποιο λόγο τελείωσε η σύμβαση της και έτσι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι αρκετά σοβαρό.
Κάποιοι λοιπόν ταχυδρόμοι ανεβαίνουν από το ταχυδρομείο στο Καρλοβασι και αφήνουν όλη την αλληλογραφία στο ΚΕΠ, υποχρεώνοντας τον κάθε πολίτη της περιοχής να πηγαίνει εκεί αναζητώντας λογαριασμούς , αλληλογραφία, εμπιστευτικά έγγραφα και γενικά ότι έχει σχέση με προσωπικά δεδομένα.
Δυστυχώς και όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, κάποια από αυτά χάνονται και δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες τους.

Αυτό βέβαια αφορά μια προκλητικά μονομερή απόφαση, καθώς η διοίκηση έχει χαρίσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια .
Πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή, σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά, μη μπορώντας να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες που δεν λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους.
Από την άλλη πλευρά και η προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων να προχωρήσουν σε σύμβαση με κάποιο άτομο που θα εξυπηρετεί την περιοχή,   είναι κάτι που δημιουργεί προβληματισμό , αλλά και μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

stofostisdimosiotitas.blogspot.g

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS