Το οικονομικό Βατερλώ της Διοίκησης

elta-735×459

Στους εργαζόμενους πετάει το μπαλάκι για τη σωτηρία των ΕΛΤΑ η Διοίκηση η οποία είναι αντιμέτωπη με τη αδράνεια και τις επιλογές της σε κρίσιμα θέματα. Η έλλειψη νέων προϊόντων και η εστίαση στα ρουσφέτια και μόνον στα ρουσφέτια έχουν δραματικά αποτελέσματα. Όπως επίσης και η απώλεια μεγάλων πελατών όπως για παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ, που στέρησε μηνιαίο έσοδο 460 χιλ. ευρώ

Η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου σε συνδυασμό με τη μη καταβολή της αποζημίωσης καθολικής υπηρεσίας, που ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον στα ΕΛΤΑ σχετικά με την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.

Ειδικότερα, το 9μηνο 2017 καταγράφηκε σημαντικότατη πτώση των εσόδων του παραδοσιακού επιστολικού ταχυδρομείου σε σωρευτικό επίπεδο σε σχέση με το 9μηνο του 2016 (-1,2 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό -8,3%). Ιδιαίτερα πλήττονται τα έσοδα των μεγάλων πελατών της επιχείρησης (-11,2%) ως αποτέλεσμα τόσο της ηλεκτρονικής υποκατάστασης όσο και του έντονου ανταγωνισμού ως συνέπεια της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς.

Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση η Διοίκηση συνειδητά στόχευσε τους εργαζόμενους για να πληρώσουν τα δικά της σπασμένα.

Τρανή απόδειξη όσα προωθούνται στη διανομή.

Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης που δεν μας ανήκει. Η ανικανότητα της Διοίκησης δεν θα πέσει επάνω μας.

 

Στοιχεία του δημοσιεύματος από τη Ναυτεμπορική

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS