Το «μαγικό» ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλία

καλπη

Άσους από το μανίκι φαίνεται πως επιχειρούν να βγάλουν διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι στη Θεσσαλία.

Εν όψει των εκεί εκλογών στις 12 του μήνα  υπήρχε συγκεκριμένη διορία και διαδικασία για την υποβολή των ψηφοδελτίων.

Και όπως φαίνεται από το πρακτικό της Τρίτης 2 Οκτωβρίου μέσα στη νόμιμη διορία είχαν υποβληθεί  τέσσερα (4) ψηφοδέλτια:

ΔΑΚΕ Συνεργαζόμενοι,

Δυναμική Ανανεωτική Κίνηση ταχυδρομικών Θεσσαλίας – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ

Πανθεσσαλική Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΚ ΕΛΤΑ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Προφανώς κάποιοι μέτρησαν τις δυνάμεις και τα «κουκιά» και το ξανασκέφτηκαν. Είδαν ότι είναι αποδυναμωμένοι και αποφάσισαν να προσθέσουν ένα ακόμα ψηφοδέλτιο την ΠΑΣΚΕ Θεσσαλίας, όπως φαίνεται σε νεότερο πρακτικό με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου .

Αυτό το ψηφοδέλτιο όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ όταν έληξε η προθεσμία της διαδικασίας. ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ αλλά εκ των υστέρων και παράνομα.

Η κατάτμηση των ψηφοδελτίων για τεχνικούς λόγους είναι μια παλιά συνδικαλιστική τεχνική, όταν παρατάξεις διαπιστώνουν ότι με δύο ψηφοδέλτια το ίδιο άθροισμα των ψήφων θα δώσει περισσότερες έδρες. Ξεπερασμένο τέχνασμα, απομεινάρι μιας άλλης εποχή αλλά υπαρκτό. Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι ότι η κατάτμηση γίνεται μετά το πέρας της διαδικασίας εντελώς εκτός των νόμιμων περιθωρίων. Δεν πρόκειται απλώς για παράτυπη τακτική. Πρόκειται για ουσιαστική παρανομία.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Προειδοποιούμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέτρα προκειμένου να αντιδράσουμε σε αυτήν την παρανομία. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους τους ταχυδρομικούς.

(Visited 35 times, 36 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS