Τι συμβαίνει στην Πάτρα με τον αμίαντο;

πατρα

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι της Περιφ. Δνσης Πελοπ/σου – Δυτ. Ελλάδας, επί της οδού Ζαΐμη 23 Πάτρα καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τον αμίαντο και το πρόβλημα συνεχίζει να μην λύνεται αποτελώντας μια υγειονομική «απειλή».

Η σχετική έκθεση του ελεγκτή μετά την αυτοψία την οποία έκανε στον χώρο είναι αποκαλυπτική.

Κατά τον οπτικό έλεγχο στις βιδωμένες γυψοσανίδες διαπιστώθηκαν «ανοίγματα» σε κάποιους αρμούς μεταξύ αμιαντο-πάνελ και μεταλλικού πλαισίου,   εκτιμάται ότι μεταξύ γυψοσανίδας και αμιαντο-πάνελ έχει εγκλωβιστεί ποσότητα ινών αμιάντου  που υπάρχει πιθανότητα να εκλυθεί στον αέρα λόγω των ανωτέρω αρμών, αλλά και μελλοντικών αρμών που με βεβαιότητα θα εμφανιστούν λόγω είτε θερμοκρασιακών συστολών-διαστολών, είτε από τραντάγματα-δονήσεις από τα κρεμαστά κλιματιστικά, είτε από κάποιο σεισμό κλπ

Το βίδωμα αποτελεί διαταραχή του αμίαντου και φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Για λόγους πρόληψης σχετικά με την υγεία και ασφάλεια εργασίας (Ν.3850/2010, άρθ.14,15, 5.1στ), μέχρι την πραγματοποίηση μέτρησης από το «Δημόκριτο» και την εξαγωγή των ασφαλών αποτελεσμάτων-μελέτης, έχει προταθεί να ανασταλεί προσωρινά η εργασία των υπαλλήλων ΕΛΤΑ στο 2ο όροφο της Περιφ. Δνσης Πελοπ/σου-Δυτ. Ελλάδας.

Οριστική λύση θεωρείται η ολική απομάκρυνση του αμιάντου από το κτίριο προκειμένου να λυθεί δια παντός ένα μόνιμο πρόβλημα που μας ταλανίζει πάρα πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν υπήρξε η βούληση να αντιμετωπιστεί συνολικά.

Και η έκθεση της Περιφέρειας αναφέρει ότι διαπιστώθηκε η πραγματοποίηση ημιτελούς εργασίας κάλυψης των αμιαντοπλακών.

Η Διοίκηση φέρει απολύτως την ευθύνη για την υγεία των συναδέλφων και οφείλει να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστούν απολύτως οι εργαζόμενοι στον χώρο. Με την υγεία και την ζωή των ανθρώπων δεν υπάρχουν ούτε εκπτώσεις, ούτε παιχνίδια. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

(Visited 2 times, 2 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS