Τι κάνουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

cyprus

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για επέκταση της υπηρεσίας Parcel24 για 24ωρη παραλαβή δεμάτων, προχωρούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Στόχος, η αύξηση του αριθμού ηλεκτρονικών θυρίδων παραλαβής των πακέτων, καθώς επίσης και η επέκταση τους και σε άλλες επαρχίες, στις οποίες σήμερα δεν λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν υπηρεσία Parcel24, η οποία λειτουργεί από το 2012, αφορά στην ύπαρξη θυρίδων έξω από επαρχιακά γραφεία, στις οποίες τοποθετούνται τα διάφορα ταχυδρομικά αντικείμενα, νοουμένου ότι ο παραλήπτης έχει ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ο ίδιος, μπορεί να παραλάβει το πακέτο του οποιαδήποτε ώρα επιθυμεί , πληκτρολογώντας τον κωδικό, ο οποίος του έχει αποσταλεί με sms, μέσω λογισμικού συστήματος.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews, o Ανώτερος Ταχυδρομικός Λειτουργός Γιώργος Κολιανδρής, σήμερα λειτουργούν τρία τέτοια συστήματα, από ένα στα επαρχιακά γραφεία των ταχυδρομείων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Η υπηρεσία Ταχυδρομείων σκοπεύει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, γι αυτό και σύντομα θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια τέτοιων συστημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Κολιανδρή, στόχος είναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον οκτώ επιπλέον τέτοια συστήματα, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, και κυρίως σε κεντρικά σημεία που θα επιλεγούν, έτσι ώστε να εξυπηρετούν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Η απόφαση τόσο για τον ακριβή αριθμό όσο και για τους χώρους εγκατάστασης των νέων θυρίδων της Parcel24 θα ληφθεί, αφού αξιολογηθούν τα δεδομένα σχετικών ερωτηματολογίων, τα οποία καλούνται να απαντήσουν διαδικτυακά σήμερα πελάτες της υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά το κόστος του όλου project, αναμένεται να είναι υψηλό, εξ’ ού και η υπηρεσία μελετά το ενδεχόμενο να βάλει συνδρομή της τάξης των €20 – €25 ευρώ ετησίως, για να μπορέσει να καλύψει ένα μέρος του κόστους εγκατάστασης. Εναλλακτικά, πρόσθεσε ο κ. Κολιανδρής, όσοι θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία λιγότερο συχνά, θα μπορούν να καταβάλλουν ένα μικρό ποσό κάθε φορά που παραλαμβάνουν το δέμα τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σημερινή δωρεάν μορφή της, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει 4000 χρήστες, εκ των οποίων, ένας αριθμός δεν την αξιοποιεί. Σημειώνεται ότι η Parcel24 θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέλλον και για την παραλαβή συστημένων επιστολών/δεμάτων, κάτι που σήμερα απαιτεί την φυσική παρουσία του παραλήπτη στις ώρες γραφείου των ταχυδρομείων.

Το προφίλ της Parcel24
Η υπηρεσία Parcel24 δίνει τη δυνατότητα στον παραλήπτη ενός ταχυδρομικού αντικειμένου να το παραλάβει ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου, σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει, μέσα σε 72 ώρες από την ειδοποίηση άφιξης που θα λάβει στο κινητό του!

Η υπηρεσία προσφέρεται για αντικείμενα που δεν υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς ή άλλα τέλη. Η υπηρεσία λειτουργεί 3 συστήματα 80 θυρίδων το καθένα στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

inbusinessnews.reporter.com.cy

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS