Στα ΕΛΤΑ η διανομή του Τύπου στην επαρχία;

s1.insuranceworld.gr_wp-content_uploads_2014_11_ELTA

Διαβάζουμε ότι υπάρχει μια σκέψη από τους εκδότες να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ τη διανομή των εφημερίδων για την επαρχία. «Το κόστος του εγχειρήματος αυτού ανέρχεται σε 6-7 εκατ. ευρώ για τα ΕΛΤΑ και σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία το ποσό αυτό θα αντισταθμιστεί με την προβολή τους στις συνεργαζόμενες εφημερίδες. Το επιχείρημα για αυτήν τη συνεργασία μεταξύ Δημοσίου και εκδοτών είναι πως με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ο Τύπος.

Τα ΕΛΤΑ θα παραλαμβάνουν καθημερινά σε προσδιορισμένο χώρο τα έντυπα των εκδοτών που θα συνεργάζονται μεταξύ τους και θα έχουν στη συνέχεια την ευθύνη να τα μεταφέρουν στις επαρχιακές πόλεις. Προφανώς, η διανομή τους θα γίνεται στη συνέχεια από τα πρόσωπα που ήδη δραστηριοποιούνται στη σχετική αγορά».

Αυτά γράφει η έγκριτη ιστοσελίδα typologies.gr.

Ωστόσο αν ισχύουν όσα αναφέρονται η συζήτηση γίνεται χωρίς τον ξενοδόχο. Καθώς είναι αδιανόητο να καλούνται τα ΕΛΤΑ να αναλάβουν ένα έργο 6-7 εκατομμυρίων ευρώ και να πάρουν μόνο χώρο διαφήμισης στις εφημερίδες. Δηλαδή να δώσουν πραγματικό έργο και να πάρουν αέρα.  Αυτό προφανώς και εξυπηρετεί τους εκδότες. Ίσως να εξυπηρετεί και την κυβέρνηση, με έναν τρόπο, αλλά σε καμία περίπτωση τα ΕΛΤΑ.

Το πρόβλημα των ΕΛΤΑ δεν είναι οι διαφημίσεις, αλλά τα έσοδα. Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητό από όλους αυτό και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS