Πως αντιμετώπισαν τη μείωση του επιστολικού ταχυδρομείου οι Αυστριακοί

envel

Άνοδος εσόδων, στο 9μηνο, για την Austrian Post. Στο -2,2% το επιστολικό ταχυδρομείο, στο +17,8% τα δέματα

Αυξημένα κατά 2,1% ήταν τα έσοδα των Αυστριακών Ταχυδρομείων (Austrian Post), στο 9μηνο του 2017, φτάνοντας τα 1,4 δισ. ευρώ, καθώς τη μείωση του επιστολικού ταχυδρομείου (2,2%) αντιστάθμισε η κατακόρυφη άνοδος των δεμάτων (17,8%).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η καθοδική πορεία των εσόδων, κατά το εξεταζόμενο διάστημα του έτους, οφείλεται κυρίως στη στροφή του καταναλωτή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, απορρίπτοντας το “παραδοσιακό” επιστολικό ταχυδρομείο.

Το τμήμα Δεμάτων και Logistics σημείωσε συνολικά έσοδα 350 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17,8% στο 9μηνο (εξαιρουμένης της trans-o-flex).

Αυτή η έντονη ανάπτυξη οφείλεται, κυρίως, στη συνεχιζόμενη ανοδική τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου που οδήγησε σε σημαντική αύξηση του όγκου δεμάτων.

Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε 139,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ετήσια άνοδο 3,3%.

Όπως σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Austrian Post, Georg Pölzl, «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανάπτυξη της επιχείρησης κατά τους πρώτους εννέα μήνες, η οποία οφείλεται κυρίως στη δυναμική ανάπτυξη των δεμάτων.

Καταφέραμε για ακόμη μια φορά να διατηρήσουμε την ισχυρή μας θέση σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας στις παραδόσεις και της ευρείας προσφοράς λύσεων στους μεμονωμένους πελάτες μας.

Η σταθερή εξέλιξη των κερδών αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας για εντατικότερες συνέργειες στις επιστολικές και ταχυμεταφορικές μας δραστηριότητες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Αναφορικά με το Outlook για τη διετία 2017 – 2018, ο Pölzl δήλωσε ότι η Austrian Post αναμένει μικρή αύξηση των εσόδων του Ομίλου.

Για το 2017 στοχεύει σε EBIT τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, ενώ η σταθερή πορεία εσόδων και η ανάπτυξη των EBIT αποτελούν πρωταρχικό στόχο του 2018.

metaforespress.gr

(Visited 105 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS