Περίπτερο εικονικής πραγματικότητας στη ΔΕΘ

elta-768×584

Η Διοίκηση κάνει πράξη τις νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας.
Στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζει μια εντελώς αναντίστοιχη εικόνα για το Ταχυδρομείο, σε σχέση με αυτή που ζούμε και γνωρίζουμε καλά όλοι εμείς.

Μάλιστα διαφημίζει την επιτυχία του ανοίγματος στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Βεβαίως τα στοιχεία δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Ιουνίου, τα ΕΛΤΑ κατέχουν μόνο το 0,08% της αγοράς. (Άλλη μια μεγάλη επιτυχία).

Γι αυτό ακριβώς, επειδή το σχέδιο «μπάζει από παντού», αν δεν έχει ήδη ναυαγήσει, τώρα καλούμαστε εμείς – οι εργαζόμενοι να βγάλουμε ξανά το φίδι από την τρύπα. Να αναλάβουμε να προωθήσουμε εμείς τις πωλήσεις. Μάλιστα υπόσχονται και κίνητρο αντισταθμίσματος των πωλήσεων με τις σφαγιαστικές περικοπές που μας έκαναν. Δηλαδή θέλουν να κάνουμε επιπλέον δουλειά ως πωλητές για να κερδίσουμε τον μισθό που μας έκοψαν. Πρωτοφανή πράγματα μια προκλητικής αντίληψης για την εργασία. Και μάλιστα από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση.

Όσα μάλιστα διαβάσαμε ότι ειπώθηκαν στο τελευταίο ΔΣ του Οργανισμού για το σχέδιο «ανάπτυξης» του Οργανισμού έχουν αποδειχθεί απλά ευχολόγια. Ωραία λόγια που δεν μπορούν ούτε πρόκειται να υλοποιηθούν.

Η μόνη απτή ενέργεια της Διοίκησης (και κάποιων υποστηρικτών της) ήταν το τσεκούρωμα των μισθών μας για το οποίο μάλιστα υπερηφανεύονται. «Πουλάνε» τις μειώσεις μισθών ως μεταρρύθμιση, οι δήθεν αριστεροί και οι φίλοι τους. Ρίχνουν, έτσι, συνειδητά νερό στον μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού. Κι έτσι σήμερα η Διοίκηση μπορεί να προβάλει ότι έκανε το «καθήκον» της. Θα «διασώσει» τα ΕΛΤΑ κόβοντας μισθούς, αλλά όχι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για κάποια ουσιαστική – αναπτυξιακή κίνηση.
Και αυτό με τη σύμπραξη ορισμένων που έχουν παίξει απροκάλυπτα το παιχνίδι της Διοίκησης.

Διαβάζοντας με έντονη ανησυχία και προβληματισμό τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών γίνεται πλέον σαφές ότι χρειάζεται μια οργανωμένη εκστρατεία ανάδειξης του ρόλου και της προσφοράς των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Η απαξίωση πρέπει να σταματήσει.

Δεν φταίμε οι εργαζόμενοι για την κατρακύλα του Οργανισμού. Πληρώνουμε το τίμημα ανεύθυνων επιλογών και έλλειψης ρεαλιστικού στρατηγικού σχεδιασμού.

Είμαστε τα πρώτα θύματα των διοικητικών αυτοσχεδιασμών, αλλά και οι πραγματικοί πυλώνες που κρατάμε ζωντανά τα ΕΛΤΑ, παρά τις αντιξοότητες.

H παράταξή μας, η οποία έχει εναντιωθεί και καταψηφίσει τις περικοπές, θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις για διεκδίκηση του χαμένου εισοδήματος.

(Visited 187 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS