Ο Γιάννης Οικονόμου κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς

oikonomou

O Πρόεδρος των Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής Γιάννης Οικονόμου ήταν κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ως εκπρόσωπος της Ενότητας – Νέας Πορείας.

Δείτε την ομιλία εδώ

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΑΚ ανέφερε:

 

Τα μνημόνια αλλάζουν αριθμούς, οι κυβερνήσεις αλλάζουν χρώματα, τα μέτρα αλλάζουν ονόματα, οι νόμοι αλλάζουν υπουργικές υπογραφές αλλά αυτοί που πληρώνουν τον λογαριασμό είναι πάντα οι ίδιοι.

Είμαστε πάντα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Γι’ αυτό και το σημερινό μήνυμα είναι… πρέπει να είναι… ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουμε άλλο το λογαριασμό για τα μνημόνιά τους.

 

Μετά από 8 χρόνια λιτότητα έχουμε κυριολεκτικά εξαντλήσει όλες τις τρύπες στο ζωνάρι μας και η μόνη τρύπα που τελικά έχει απομείνει είναι η τεράστια τρύπα των ελλειμμάτων.

Το «θεάρεστο» όμως έργο της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει το λαό και τον τόπο στην εξαθλίωση έχει κάνει με:

  •   Τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων.
  •   Την εργασιακή ζούγκλα που εξαπλώνεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με την υποαπασχόληση, με τη μαύρη εργασία.
  •   την ακρίβεια που τραβά την ανηφόρα
  •   τα εκατοντάδες, χιλιάδες λουκέτα
  • το διαλυμένο σύστημα υγείας
  • το χρεοκοπημένο και αναποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα
  •  τα άδεια ταμεία
  • τα υπέρογκα φορολογικά βάρη.

 

Συνάδελφοι

Γέμισε η ζωή μας με λογαριασμούς, εξοφλημένους και ανεξόφλητους, οι μήνες, τα χρόνια περνούν, έχουν γίνει αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας, αλλά μας κλέβουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

 

 

Συνάδελφοι – ισσες

Σας υπενθυμίζω τα προεκλογικά συνθήματα των σημερινών κυβερνόντων, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εστιάζονταν στην έξοδο από τα μνημόνια και τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας.

Δυστυχώς όμως για όλους μας, η λεηλασία στα εισοδήματα, για τα μεσαία και αδύναμα στρώματα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέσα από νέες δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις και περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Το βέβαιο είναι ότι και αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνεχίζει να διαβάζει με τους ίδιους κανόνες λιτότητας που φέρνουν καταστροφικά αποτελέσματα στον ήδη ξεφτισμένο κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το νέο μνημόνιο αυξημένης επιτήρησης, που φέρνει η κυβέρνηση είναι μια μέγγενη διαρκείας που θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακόμα και αφού εκείνη θα έχει φύγει.

Η αντεργατική νομοθεσία που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Το βλέπουμε οι εργαζόμενοι, πρώτα στοχοποιηθήκαμε, μετά απαξιωθήκαμε και τώρα θέλουν να μας διαλύσουν. Βάζουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για τα λάθη και τις αδυναμίες των κυβερνόντων.

Οι δήθεν αριστεροί ξεπουλάνε κάθε τι δημόσιο για εκατό χρόνια. Οι δήθεν αριστεροί καταπατούν την εργατική νομοθεσία καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας και στη πράξη, παρά τις εξαγγελίες, παρά τη ρητορική τους, πλήττουν βάναυσα το δημόσιο αγαθό.

Αυτά, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε, ΟΥΤΕ να τα ανεχθούμε, ΟΥΤΕ να τα επιτρέψουμε και αυτή την επέτειο της ιστορικής εργατικής εξέγερσης της Πρωτομαγιάς δεν αρκούν οι υψηλοί συμβολισμοί της ημέρας.

Χρειάζεται ουσία. Να δώσουμε περιεχόμενο στην ημέρα. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε, να είμαστε οι συνεχιστές εκείνων των μηνυμάτων, εκείνων των αγώνων.

Ως εκπρόσωπος των Ταχυδρόμων, όλων των Ταχυδρόμων, αλλά και της «Ενότητας», θα ήθελα να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα, οι εργαζόμενοι, δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε άφωνοι, αδύναμοι, παρατηρητές των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει καλομάθει, και να επιχαίρει που κάποιους τους αντιμετωπίζει ως μαριονέτες. Όμως έχει κάνει λάθος. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εχει έρθει η ώρα για μια πιο δυναμική, πιο σύγχρονη, πιο διεκδικητική συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Μακριά από κομματικές ταμπέλες και κομματικούς τίτλους. Χωρίς μικροκομματικές ισορροπίες και τακτικισμούς. Με μόνο γνώμονα το κοινό συμφέρον των εργαζομένων και όχι κάποιων λίγων βολεμένων σε θέσεις, που θα τους σπρώξουν έως τη συνταξιοδότηση.

Εμάς μας ενδιαφέρει το αύριο και οφείλουμε να αγωνιστούμε γι’ αυτό.

Είμαστε το αύριο του εργατικού κινήματος και ενωμένοι προχωράμε. Ενωμένοι θα κερδίσουμε ακολουθώντας το δρόμο της Πρωτομαγιάς, το δρόμο των Αγώνων, κόντρα στο ρεύμα της αντίστασης σε εκείνα που επιδιώκει το σύστημα.

Για να δώσουμε, ξανά φωνή και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση αυτή την ιστορική μέρα.

 

(Visited 3 times, 3 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS