Μπροστά σε αδιέξοδο η Διοίκηση με την «αναδιοργάνωση»

kd

Σφοδρή είναι η σύγκρουση των σχεδιασμών της Διοίκησης με την πραγματικότητα, καθώς ώρα με την ώρα πληθαίνουν τα μηνύματα από παντού, από Μονάδες Διανομής όλης της Ελλάδας, ακόμα και από φιλικώς διακείμενα στελέχη, ότι το σχέδιο – έτσι όπως έχει προσδιοριστεί – δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Τα μηνύματα είναι από παντού αρνητικά. Δεν είναι ρεαλιστικός ο σχεδιασμός. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ακόμα και αν οι ταχυδρόμοι διακτινίζονται από σημείο σε σημείο.

Η παραβίαση των κανονισμών και της νομοθεσίας για να «βγουν» τα αυθαίρετα νούμερα της Διοίκησης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις εντός και εκτός οργανισμού. Και οι θεσμικές αντιδράσεις θα γίνουν εντονότερες τις επόμενες ημέρες.

Και εάν η Διοίκηση πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της γιατί δεν βγαίνει να ενημερώσει τους πολίτες και βεβαίως την ΕΕΤΤ για το πώς μπορεί να τηρήσει τις προβλέψεις της καθολικής υπηρεσίας με την πατέντα που έφτιαξε; Πως μπορεί να διασφαλίσει τη διανομή έτσι όπως την προβλέπουν οι κανονισμοί;

Προφανώς και δεν μπορεί και το γνωρίζει πολύ καλά.

Όσο κι αν τα έχουν διαλύσει όλα τα μνημόνια, κάποιοι θεσμοί ακόμα υπάρχουν. Η νομοθεσία οφείλει να τηρείται. Ή τουλάχιστον αυτό θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε. Εκτός κι αν μας διαψεύσουν δυσάρεστα.

Επειδή λοιπόν το πρόγραμμα «δεν βγαίνει» ενεργοποιήθηκε και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός για να θολώσει το τοπίο.

Εκείνοι που υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών και σήμερα λειτουργούν ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές από «διοικητικές θέσεις ευθύνης» έχουν χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα» να κουνούν το δάχτυλο στους εργαζόμενους που αγωνιούν για το αύριο. Αγωνιούν για το πώς θα μπορέσουν να δουλέψουν από την επόμενη Δευτέρα.

Διότι πλέον οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά τι είναι ο καθένας μας. Τι θέση έχει. Τι εξουσία ασκεί και κυρίως πως την ασκεί. Οι συνάδελφοι γνωριζόμαστε χρόνια για να ξέρουμε καλά ότι πλέον δεν μιλάμε για κάποιους «συνδικαλιστές ομοτράπεζους της Διοίκησης» αλλά για «συνδικαλιστές μέλη της Διοίκησης», που δεν κατάφεραν να τηρήσουν ούτε τα προσχήματα.

Εκείνοι λοιπόν δεν έχουν καμία αξιοπιστία στα λόγια τους, διότι γνωρίζουμε επισήμως τι εκπροσωπούν.

Η ουσία είναι ότι ο σχεδιασμός της Διοίκησης δεν μπορεί να περάσει. Είναι εκτός πραγματικότητας. Γι αυτό και πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Ο εκσυγχρονισμός του ταχυδρομείου είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Αλλά αυτός ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει με όρους ρεαλισμού και βιωσιμότητας. Με σεβασμό στην νομοθεσία και τους κανονισμούς που διέπουν το ταχυδρομείο και τις συλλογικές συμβάσεις.

Αυθαίρετες αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψιν τους εργαζόμενους δεν μπορούν ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS