Θρασύτατη ληστεία στα ΕΛΤΑ Δραπετσώνας

listeia

Το έδαφος κάτω από τα πόδια τους έχασαν χθες το πρωί οι πελάτες και οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στη Δραπετσώνα, όταν η πόρτα άνοιξε με πάταγο και το κατώφλι πέρασε ένας άνδρας, ο οποίος σε άπταιστα ελληνικά τούς ενημέρωσε πως πρόκειται για ληστεία.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θυμίζουν, όπως θα δείτε και στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, ταινία δράσης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Πέμπτης, όταν ένα ασπρόμαυρο μηχανάκι άνευ πινακίδων σταμάτησε έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος. Από αυτό κατέβηκε ένας ψηλός άνδρας με γκρι μπουφάν, κράνος και μία πλαστική σακούλα ανά χείρας. Λίγα λεπτά πριν, το κατώφλι του καταστήματος είχαν περάσει ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Ο δράστης, χωρίς να χάσει χρόνο, κατευθύνθηκε προς την κεντρική πόρτα, ενώ με το δεξί χέρι τράβηξε έξω από τη σακούλα το πιστόλι του.

Στη θέα του οι πελάτες έμειναν ενεοί. Με βιαστικά βήματα προσέγγισε το ταμείο του υποκαταστήματος και απαίτησε από την υπάλληλο να του δώσει όλα τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτό. Την ίδια ώρα, έξω από το κτήριο, ο συνεργός του παρέμενε πάνω στο μηχανάκι και κρατούσε τσίλιες.

Ενώ η ληστεία ήταν σε εξέλιξη, στην είσοδο των ΕΛΤΑ εμφανίστηκε μία γυναίκα, που από την περιβολή της φαίνεται πως ήταν υπάλληλος security. Σοκαρισμένη προφανώς και αυτή παρέμεινε στην πόρτα μέχρι ο δράστης να πάρει το -άγνωστο μέχρι στιγμής- χρηματικό ποσό που υπήρχε στο ταμείο και, με τη βοήθεια του συνεργού του, να εξαφανιστεί.
Στόχος ληστείας και πριν από έναν μήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που το συγκεκριμένο υποκατάστημα ΕΛΤΑ στη Δραπετσώνα γίνεται στόχος ληστών. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου έναν μήνα, στις αρχές Μαΐου, όταν, όπως είχε γράψει τότε το zougla.gr, ένας άνδρας, ο οποίος εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με τον δράστη της χθεσινής ληστείας, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ζήτησε από τους υπαλλήλους να του παραδώσουν το περιεχόμενο των ταμείων.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δείτε περισσότερα http://www.zougla.gr/greece/article/8rasitati-listia-epi8esi-sta-elta-drapetsonas

(Visited 2 times, 2 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS