Η μνημονιακή διάλυση της Διανομής δεν θα περάσει

ελτα

Οι εργαζόμενοι απέναντι στην αυθαιρεσία της Διοίκησης και στο χάος που θέλει να φέρει στη διανομή

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την «Υλοποίηση Προγράμματος Δράσης (Action Plan) – Νέο Μοντέλο Παραγωγής» φέρνει στη διανομή πλήρη διάλυση.

Πρακτικά η απόφαση τετραπλασιάζει τους τομείς διανομής. Με το νέο «σύστημα» ένας ταχυδρόμος καλείται να διανύσει σε ημερήσια βάση έως 200 χιλιόμετρα μηχανοκίνητης διανομής ή να περπατήσει απόσταση 32 χιλιομέτρων σε καθημερινή βάση. Όπως γίνεται κατανοητό τέτοιες αποστάσεις είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα, της Διοίκησης.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη μονομερή αυτή απόφαση. Αποτελεί μνημείο καταστροφικής προχειρότητας, καθώς ελήφθη χωρίς να έχει υπάρξει ένας ρεαλιστικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Με το νέο «σύστημα» οι διανομείς ακόμα και αν ξεκινούν χαράματα και τελειώνουν μεσάνυχτα δεν θα προλαβαίνουν να επιδώσουν τα αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα η Διοίκηση θα διαφημίζει ότι οι επιδόσεις γίνονται στην ώρα τους, αλλά αυτό θα είναι μόνο θεωρία. Στην πράξη θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και τη ταλαιπωρία των καταναλωτών θα μεγαλώσει.

Τέτοιο πλάνο διανομής δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα γεγονός που σφραγίζει την πρωτοβουλία της Διοίκησης με την παγκόσμια πατέντα ανεδαφικής προχειρότητας.

Η ανικανότητα της Διοίκησης την καθιστά επικίνδυνη για τον Οργανισμό. Οι ενέργειες εντυπωσιασμού λειτουργούν διαλυτικά και απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ.

Το σχέδιο είναι καταδικασμένο να μείνει στα χαρτιά επειδή απλώς δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να υλοποιηθεί.

Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα της διανομής, όχι να πολλαπλασιασθούν, όπως κάνει τώρα.

Το αρμόδιο Υπουργείο έχει την πολιτική ευθύνη για το χάος που επιφέρει η Διοίκηση με τους ερασιτεχνισμούς της μόνο και μόνο για να διασωθεί από τη δική της πολύμηνη αδράνεια στα μεγάλα ζητήματα του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι θα σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση να μην αποπειραθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της. Θα μας βρει μπροστά της.

Μπροστά σε κάθε απόπειρα εφαρμογής το Σωματείο θα είναι αγωνιστικά παρόν για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η διάλυση της διανομής δεν θα περάσει.

(Visited 2 times, 2 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS