ΕΛΤΑ – Πάτρα: Καταθέτουν στην ανακρίτρια για τον αμίαντο στο κτίριο της Ζαΐμη

ελτα

Το θέμα με τον αμίαντο στο κτίριο της οδού Ζαΐμη στην Πάτρα, που είχε φέρει στην επιφάνεια η ΔΑΚ έφτασε στην Ανακρίτρια.

Διαβάζουμε στο thebest.gr

Στην ανακρίτρια κλήθηκαν να καταθέσουν τη Δευτέρα στελέχη και εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αμίαντο στο κτίριο της οδού Ζαΐμη, όπως πληροφορείται το thebest.gr. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στο κτίριο είχε εντοπιστεί αμίαντος που ως γνωστόν θεωρείται επικίνδυνος για την υγεία, ενώ όταν είχε πρωτοαποκαλυφθεί η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και το Κοινοβούλιο.

Όπως έχει γράψει το thebest.gr το καλοκαίρι, στο πλαίσιο προστασίας από τον αμίαντο ξεκίνησαν εργασίες κάλυψής του με την τοποθέτηση πάνελς, χωρίς όμως όπως καταγγέλλεται να τηρηθούν τα προβλεπόμενα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο κίνδυνος που υπάρχει να έχει απελευθερωθεί αμίαντος, ανησύχησε, όπως είναι λογικό τους εργαζόμενους.

 

Για το θέμα και για το κατά πόσο εκτέθηκαν σε κίνδυνο εργαζόμενοι είχε γίνει καταγγελία στην υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) από την πολιτική μηχανικό, που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του κτιρίου και ο ΣΕΠΕ εν συνεχεία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, όπως πληροφορείται το thebest.gr κλήθηκε να καταθέσει στην Ανακρίτρια η πολιτική μηχανικός – υπεύθυνη συντήρησης του κτιρίου Αθηνά Σουγλέρη καθώς και άλλοι εργαζόμενοι που έχουν θέση ευθύνης στα ΕΛ.ΤΑ.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συνολικά έχουν υπάρξει τρεις μετρήσεις για τα όρια του αμιάντου στον αέρα και όλες έδειξαν ότι αυτός δεν έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια.

Ωστόσο φαίνεται πως τα αποτελέσματα δεν ησυχάζουν όλους τους εργαζόμενους μια και όπως υποστηρίζεται δεν ήταν παρόντες στις μετρήσεις ούτε η υπεύθυνη πολιτικός μηχανικός για τη συντήρηση του κτιρίου, ούτε ο τεχνικός ασφαλείας. Επίσης επισημαίνεται ότι μπορεί να έχει εγκλωβιστεί διαταραγμένος αμίαντος μεταξύ μεταλλικού πλαισίου και πάνελ και επιθυμούν το ζήτημα να αντιμετωπιστεί μια και καλή με την απομάκρυνση του αμιάντου από το κτίριο.

Ο χώρος (μιλάμε για γραφεία στον 2ο όροφο) είχε σφραγιστεί αλλά πια λειτουργεί κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

(Visited 3 times, 3 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS