Δικαιώνεται η στρατηγική των προσφυγών

justice

Εκδικάστηκε χθες μια ακόμα προσφυγή εκατό συναδέλφων, οι οποίοι προσέφυγαν διεκδικώντας την προβλεπόμενη αποζημίωση για μη χορηγηθείσες άδειες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η στάση της εκπροσώπου της σημερινής διοίκησης η οποία υπερασπίστηκε πλήρως τα παράνομα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης.

Μάλιστα επικαλέσθηκε ως επιχείρημα, άκουσον – άκουσον, ότι οι άδειες δεν χορηγήθηκαν διότι οι εργαζόμενοι δεν τις προγραμμάτισαν.

Τα προσωπεία πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση της «αριστεράς» που υπερασπίζεται με τόσο σθένος τις αντεργατικές τακτικές των προηγούμενων. Βεβαίως η προσπάθεια τους είναι προδιαγεγραμμένη να αποτύχει διότι έχει ήδη εκδοθεί προηγούμενη απόφαση για άλλη αντίστοιχη προσφυγή εργαζομένων, όπου οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

Μάλιστα η σχετική απόφαση έχει καθαρογραφεί και τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αποζημίωση από την πλευρά της επιχείρησης εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν πλήρως. Δικαιώνουν τη στρατηγική των δικαστικών προσφυγών οργανωμένα, αντίθετα με όσους ήθελαν τους εργαζόμενους σιωπηλούς, όπως η Αγνωστική Ενότητα. Η παράταξη που αποθάρρυνε τις συλλογικές προσφυγές και προέτρεπε τους εργαζόμενους να δράσουν αυτόνομα, απομονωμένοι από το συνδικαλιστικό κίνημα. Να πληρώσουν δηλαδή από την τσέπη τους τις προσφυγές, να απομονωθούν για να είναι στην πράξη πιο αδύναμοι απέναντι στη Διοίκηση.

Η εξέλιξη όμως απέδειξε την ορθότητα της θέσης μας. Τα κίνητρα εκείνων ας τα κρίνουν οι εργαζόμενοι.

(Visited 175 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS