Ανακοίνωση καταπέλτης από την Κρήτη

kda

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ-ΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ-ΤΑ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ-ΤΑ Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ-ΤΑ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ή ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ;

Συνάδελφοι
Σοβαρά ερωτήματα μας προξενεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ, το οποίο, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων) την εισήγηση «Υλοποίηση Προγράμματος Δράσης (Action Plan) – Νέο Μοντέλο Παραγωγής (σε Διαλογή – Διαβιβάσεις – Διανομή)».
Η εφαρμογή της απόφασης για την αναδιοργάνωση της διανομής, δεν αφορά μόνο τους διανομείς και βέβαια δεν αφορά αποκλειστικά τους διανομείς της Αττικής.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων σε όλη τη χώρα, γιατί καθορίζει το μέγεθος και το μέλλον του ΕΛΤΑ.
Το βασικό και σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΛΤΑ απέναντι στον ανταγωνισμό είναι το δίκτυο διανομής και ιδιαίτερα το δίκτυο της αγροτικής και των περιοχών χωρίς όδοαρίθμηση.
Η οργάνωση της διανομής δεν κρίνεται με τον αριθμό των συντάξεων αλλά με κριτήρια επιχειρησιακά, καθώς και με την διανομή αντικειμένων ειδικ.διαχείρισης (συστημένα-express-αντικαταβολές κλπ) και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις παροχής Καθολικής Υπηρεσίας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού αλλά δεν θα προσαρμόσουμε το δίκτυο στον αριθμό του διαθέσιμου προσωπικού

Εμείς, αναγνωρίζουμε τη καθοριστική σημασία και την αναγκαιότητα της διαδικασίας αναδιοργάνωσης για την προσαρμογή των ΕΛΤΑ στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και την επιβίωσή τους μακροπρόθεσμα. Αυτό αποδεικνύεται από την ιδιαίτερη και λεπτομερή αναφορά που γίνεται για το ζήτημα στην Κοινή Συμφωνία Πλαίσιο του Ιουλίου του 2017, όπου, προβλέπεται επί λέξει ότι, «Η Διοίκηση άμεσα δεσμεύεται να θέσει σε διαβούλευση το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΛΤΑ 2017-2021, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ακόλουθων αναπτυξιακών δράσεων:…».

Στις «ακόλουθες δράσεις», μεταξύ πολλών άλλων εξίσου σημαντικών, περιλαμβάνεται η αναδιοργάνωση της παραγωγικής λειτουργίας, με νέο σχεδιασμό για τις φάσεις της περισυλλογής, της διαλογής, της μεταφοράς και της διανομής των ταχυδρομικών αντικειμένων, καθώς, επίσης, και η υλοποίηση δράσεων
αναδιάρθρωσης της εταιρίας με προσανατολισμό σε υπηρεσίες δεμάτων, μικροδεμάτων και των υπηρεσιών express και αντικαταβολής. Συνεπώς, η μη εξειδίκευση όλων των απαραίτητων δράσεων, σε ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο από τη Διοίκηση, ειδικά μάλιστα, μετά από τη δέσμευση της ίδιας στην Κοινή Συμφωνία Πλαίσιο για την άμεση παρουσίαση ενός τέτοιου για την περίοδο 2017(!!!) – 2021προς διαβούλευση δε μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Καλούμε τη Διοίκηση να πάρει πίσω έστω και την τελευταία στιγμή την απόφαση και να ξεκινήσει, όσο προλαβαίνει, να υλοποιεί αυτά που αναλυτικά προβλέπονται στην Κοινή Συμφωνία, όπως ακριβώς προβλέπονται! Δεν πρόκειται να δεχθούμε τίποτα άλλο, ειδικά τελεσίγραφα του τύπου ότι η εφαρμογή ξεκινά 22 Γενάρη. Για τις επιμέρους προσαρμογές που απαιτείται να γίνουν, να δοθεί περιθώριο συζήτησης και λήψης αποφάσεων

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η κατ’ αυτόν τον τρόπο επιβολή τόσο σημαντικών αλλαγών. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν πρόκειται για σχέδιο αναδιοργάνωσης, αλλά για σχέδιο αποδιοργάνωσης των πάντων, δεδομένου ότι, τορπιλίζει την ομαλή συζήτηση επί του θέματος, απειλεί την επιχειρησιακή λειτουργία και υπονομεύει την εργασιακή ειρήνη που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι.
Καλούμε τους συνάδελφους σε συντονισμό και επαγρύπνηση. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε σχέδια που βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ παραποιώντας αυτά που συμφωνήσαμε το καλοκαίρι του 2017. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είτε το θέλουν, είτε όχι, θα γίνουν μια σύγχρονη επιχείρηση που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων με ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

(Visited 1 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS