Άσκοπες μετακινήσεις και ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού στις Ταχυμεταφορές

eltacourier-2_0

Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο κτίριο της Έδρας έχουν γίνει μπαλάκι μετακινήσεων μεταξύ των οροφών.  Μέσα σε ένα χρόνο διάφορα τμήματα της εταιρίας μετακινούνται συνεχώς από όροφό σε όροφο. Μερικοί βέβαια ξανά πηγαίνουν χωρίς να το θέλουν στον ίδιο χώρο που εργάζονταν πριν από έναν χρόνο.

Όταν δεν μπορούμε να οργανώσουμε την χωροταξική τοποθέτηση των τμημάτων μπορούμε να οργανώσουμε την λειτουργία μίας εταιρίας;

Θα προτείναμε σε αυτούς που σχεδιάζουν όλες αυτές τις αλλαγές  να μεριμνήσουν για την αγορά εξοπλισμού όπως γραφεία, συρταριέρες  και ντουλάπες με ροδάκια για να γίνονται οι μετακομίσεις  γρήγορα, με ευκολία και χωρίς ιδιαίτερο κόπο από τους εργαζόμενους.

Τον τελευταίο χρόνο έγιναν ενέργειες που δίνουν μία ώθηση στην εταιρία στην οποία εργαζόμαστε. Αγοράστηκε καινούργιος τεχνολογικός εξοπλισμός όπως  pda  και υπολογιστές, αναβαθμίστηκαν  τηλεφωνικά κέντρα , ανανεώθηκε κατά κάποιο ποσοστό ο μηχανοκίνητος στόλος της εταιρίας, ανανεώθηκε η εφαρμογή των διανομέων ώστε να μπορεί να υπογράψει  ο παραλήπτης στο κινητό του διανομέα, προστέθηκαν μηχανήματα αποδοχής κάρτας στις θυρίδες των καταστημάτων και πρακτορείων, ξεκίνησε η εκτύπωση ετικετών  στο τμήμα ομαδικών της εταιρίας.

Ελπίζουμε αυτές οι κινήσεις να συνεχιστούν καθώς θεωρούμε ότι ήταν απαραίτητες για την σωστή λειτουργία μίας εταιρίας ταχυμεταφορών.

Μάθαμε επίσης ότι  αναζητείται κτίριο για την συστέγαση των μεγαλύτερων καταστημάτων της Αττικής  μαζί με το κέντρο Διαλογής  πλην του καταστήματος της Β. Αθήνας σε έναν ενιαίο χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες ς μίας σύγχρονης εταιρίας ταχυμεταφορών.

Όπως αναφέραμε και στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, θεωρούμε την συγκεκριμένη ενέργεια σωστή καθώς  για να υπάρχει ανάπτυξη θα πρέπει η παραγωγική διαδικασία να γίνεται με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο αλλά και σε έναν χώρο που να πληροί τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αυτή η κίνηση θα έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν και όχι η μετακίνηση  της Έδρας σε άλλη περιοχή.  Αυτό το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις καθώς θεωρούμε ότι για να καταφέρει να αυξήσει μία εταιρία ταχυμεταφορών τον κύκλο εργασιών της θα πρέπει να έχει μία δυνατή παραγωγή.

Μία εταιρία ταχυμεταφορών την περίοδο των Χριστουγέννων αυξάνει κατά μεγάλο ποσοστό τα έσοδά της λόγω της διακίνησης ευχετηρίων καρτών , ημερολογίων και δώρων. Η Διοίκηση της εταιρίας μάλλον λόγω της ιδεολογίας δεν γνωρίζει τι σημαίνουν Χριστούγεννα και αγνόησε παντελώς τους εργαζόμενους  μη προσφέροντας τους το παραμικρό δώρο για τις ημέρες των εορτών.

Οι προηγούμενες διοικήσεις πώς κατάφερναν τόσα χρόνια να δίνουν σε κάθε εργαζόμενο μια δωροεπιταγή  των 50 ευρώ για να μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι για εκείνον ή για τα παιδία του από ένα supermarket;

Ευτυχώς κάποια εταιρία που ενοικιάζει εργαζόμενους προς τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ πρόσφερε στους εργαζόμενούς  της δύο μπουκάλια κρασί.

Το μόνο δώρο που έκανε η Αριστερή  Διοίκηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ  προς μερικούς εργαζόμενους  Αορίστου Χρόνου, ΕΛΤΑ  αλλά και σε εργαζόμενους  Έργου που είχαν εργαστεί  με ζήλο και με πολλές ώρες απλήρωτης εργασίας ήταν να τους διώξει προς την μητρική εταιρία ή να τους μεταθέσει σε κάποιο κατάστημα μακριά από τον τόπο διαμονής τους  διώκοντάς τους για τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει τόσα χρόνια, αλλά και για το έργο που είχαν προσφέρει. Δεν δίστασε βέβαια σε μερικούς το «δώρο» αυτό να το κάνει παραμονές Χριστουγέννων και παραμονές Πρωτοχρονιάς.  Για άλλη μια φορά μας επιβεβαίωσε ότι μία Αριστερή Διοίκηση δεν γνωρίζει τι σημαίνει  περίοδός Εορτών που ο κάθε εργαζόμενος θα ήθελε να περάσει ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια του.

Δυστυχώς για αυτούς τους εργαζόμενους  τις ημέρες των Εορτών έζησαν την απογοήτευση που τους πρόσφερε απλόχερα η Διοίκηση της Εταιρίας.

Τους ευχόμαστε το 2018 να βρουν την ηρεμία και την εκτίμηση που τους ταιριάζει στον νέο πόστο που τους έχει ανατεθεί  και τους λέμε ότι «μπόρα είναι και θα περάσει».

Η απαράδεκτη συμπεριφορά προς εργαζομένους έχει πάντα αντίκτυπο στην λειτουργία της επιχείρησης. Αυτό οφείλει να το καταλάβει η Διοίκηση, ότι θα θερίσει αναγκαστικά ό,τι έχει σπείρει.

Ελπίζουμε τη νέα χρονιά να διορθωθούν τα προβλήματα, να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις βελτιώσεων στις Ταχυμεταφορές. Το 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά καθώς αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο δημιουργούνται νέες ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσουμε.

ΔΑΚ Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ

(Visited 2 times, 2 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES

TWEETS